Sayfalar

İzleyiciler

19 Eylül 2010 Pazar

Bir çocuk okutmanın yıllık bedeli ne kadar?

Bir çocuk okutmanın yıllık bedeli ne kadar?

Eğitim-Sen’in öğretim yılı başında da yeni raporunda ilköğretimde çocuğu olan her veli yıl boyunca 3 bin 131 TL harcama yapmak zorunda kalacağı belirtildi.




Minik öğrenciler için okul zili çaldı


İlköğretimde okullaşma oranı yüzde 98. Bu çağdaki öğrencilerin en az okula gönderildiği iller Hakkari, Bitlis, Muş ve Yozgat. Raporda engellilerin eğitim hakkından yararlanamadığı da vurgulandı. 4-18 yaş aralığındaki 1 milyona yakın çocuğun sadece 30 bini okula gidebiliyor.
Bütçeden milli eğitime ayrılan pay da giderek düşüyor. 2002'de yüzde 17 olan oranın bu yıl yüzde 6'ya inmesi dikkat çekiyor.
Eğitim-Sen'e göre ilköğretime yeni başlayacak bir öğrenci için velilerin yapacağı yıllık harcama miktarı 3 bin 131 TL'yi bulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini