Sayfalar

İzleyiciler

9 Eylül 2010 Perşembe

Amerika bile bizi tutamaz !

12 Dev Adam tarih yazdı

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek finalde Slovenya'yı 95-68 yenen ''12 Dev Adam'' tarih yazdı.
Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan maçta rakibini mağlup eden Türkiye, tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası'nda yarı finale çıktı.Tarihinde Dünya Şampiyonası'na 3. kez katılan (A) Ulusallar, ilk kez ilk 4'e girme başarısını gösterdi.
ABD'de yapılan 2002 Dünya Şampiyonası'nda 9. olan Türkiye, Japonya'da yapılan 2006 Dünya Şampiyonası'nda ise 6. sırayı elde etmişti.
Karşılaşmayı izleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo Türk, Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Slovenya Dışişleri Bakanı Samuel Zbogar, Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış maç sonunda iki takımı da alkışladı.

7'de 7 yaptı


Slovenya'yı yenerek yenilgisiz olarak yarı finale çıkan (A) Ulusal Takım, 2010 Dünya Şampiyonası'nda şu anda kadar yaptığı 7 maçı da kazanarak, bu alanda da tarih yazdı.
Avrupa Şampiyonaları finallerine 1949 yılından beri 20 kez katılan Türkiye, Dünya Şampiyonalarına ise 2002'den beri üst üste 3. kez katılıyor. Ulusallar, katıldığı Dünya Şampiyonası ile Avrupa Şampiyonası finallerinde ilk kez 7 maçta 7 galibiyet elde etti.

Canlı yayında büyük sevinç
Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluş NTV'nin canlı yayınına katılan çok sayıda oyuncu, mutluluklarını ve iddialarını dile getiren ifadelerin ardından birlikte tezahüratlarla büyük sevinç yaşadılar.
Canlı yayına ilk katılan Hidayet kendilerine büyük destek veren seyirciye teşekkür ettikten sonra yaşadığı heyecan ve sevinçten söyleyeceğini unuttu. Daha sonra diğer oyuncuların da yayına katılmasıyla, neşeli bir ortam oluştu. Hidayet'in ''Bu gençler'' diye söze başlamasının ardından Ömer Onan ''Sen ihtiyarladın'' dedi. Bu sözün üzerine Hidayet'in ''Evet ben ihtiyarladım. Herkes duysun maddi manevi her türlü desteği hak ediyoruz'' şeklinde ifadelerinden sonra oyuncular birlikte sıçrayarak sevinçlerini canlı yayında da yaşadılar.
Kerem Tunçeri, Ulusal Takım tarihinin en güzel zaferlerinden birisini aldıklarını kaydederek, ''Herkes müthiş oynadı, gurur duyuyorum. Milyonların enerjisi bizimle beraberdi. Bütün şehirler bu maçı izliyordu, biliyorum. Her şey bitmedi. Bir ilki daha başarıp finale kalacağız. Şu anın keyfini çıkarıp sonra Sırbistan maçına bakacağız. Bugün müthiş bir yüzdeyle oynadık. Herkes müthiş bir efor ortaya koydu. Daha işimiz bitmedi, devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.
Ömer Onan, çok iyi bir ekip olduklarını, bunun tohumlarını Polonya'da attıklarını ifade ederek, ''Ama durmayacağız, yürüyüşümüze devam ediyoruz. Rengi ne olur bilmem ama madalya alacağımıza yüzde yüz inanıyorum. Çok iyi bir takımız, bunu herkese gösterdik. Bence karşı takımlar daha çok bizden korkuyorlar, bize önlem almaya çalışıyorlar. Gerçekten aslanlar gibi mücadele ediyoruz. Bütün Türkiye bu takımla gurur duysun'' dedi.
Ersan İlyasova ise Sırbistan maçında da seyirciden aynı desteği beklediklerini belirterek, ''Aynı basketbolu oynamak istiyoruz. Sonucu Fransa maçındaki gibi beklemiyordum. Slovenya karşısında da fark oldu. Savunmayı iyi yapıyoruz. Aynı gayretle oynarsak herkesi yenecek durumdayız'' diye konuştu.
Sinan Güler ise şunları söyledi:
''Seyircinin desteğinin aynı şekilde artmasını bekliyoruz. Amacımız sonuna kadar gitmek. En güzel basketbolu oynayarak bunu yaptığımızı düşünüyorum. Takım arkadaşlarımın hepsini tebrik ediyorum. Cumartesi günü bunu devam ettirip finale çıkacağımıza inanıyorum. Polonya'da oynayıp yenildiğimiz her takımı yendik, bunu devam ettireceğiz.''

Futbolculardan destek

Karşılaşmayı salonda izleyen Galatasaraylı futbolcular Arda Turan ve Sabri Sarıoğlu da canlı yayına katılarak düşüncelerini dile getirdiler.
Arda, (A) Ulusal Basketbol Takımı'nın takım ruhunu çok iyi yakaladığını kaydederek, ''Umarım Dünya Şampiyonu olurlar. Olmasalar da onlar bizim gönüllerimizin şampiyonu. Bir vatandaş olarak onlarla gurur duyuyorum. İnanılmaz mücadele ediyorlar. Türk halkının bu sıkıntılı günlerinde bize büyük moral oluyorlar. Ben sonuna kadar bir sıkıntı olmazsa her maçta burada olmayı düşünüyorum. Bizim onlara desteğimiz sadece tribünden verdiğimiz gönül desteği. Türkiye'ye yakışır şekilde hareket ediyorlar. Basketbolun bütün gereklerini yapıyorlar'' dedi.
Sakatlığının durumu sorulan Arda, ''Ayağımın durumu önemli değil, yeter ki Türkiye şampiyon olsun'' dedi.
Sarı-kırmızılı futbolcu Sabri ise salonda muhteşem bir atmosfer olduğunu, sesleri kısılana kadar Ulusal Takımı desteklediklerini anlatarak, ''Çok güzel oynadılar. Ben inanıyorum ki Sırbistan'ı geçerek finale çıkacaklar, bu yürekten oyunlarını sahaya yansıtırlarsa şampiyon olacağımıza inanıyorum. Şimdiden biletlerimi ayırttım. Bir daha ki maçta yerim hazır. Diğer arkadaşlarım da gelmek istiyor. Onlara az da olsa destek olursak ne mutlu bize'' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanları maçta buluştu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo Türk, Türkiye ile Slovenya arasında oynanacak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçını izlemek üzere Sinan Erdem Spor Salonu'na geldi.

Taraftarlardan tam destek
Fransa maçında olduğu gibi Slovenya maçına da büyük ilgi gösteren Türk taraftarlar, salonu doldurarak, tezahüratlarıyla ''12 Dev Adam''a büyük destek verdi.
Ulusal Takım oyuncuları ısınmak için sahaya çıktığı andan itibaren tezahüratlara başlayan taraftarlar, karşılaşma öncesi salonda çalınan ''10 Yıl Marşı''nı hep birlikte söyledi.
Kırmızı tişört ve formalarla tribünde yerlerini alan taraftarlar, ayrıca tribünlerde Türk bayrakları açtı

Sloven taraftarlar az sayıda kaldı

İstanbul'da Slovenya'nın yaptığı grup maçlarında yaklaşık 3 bin Sloven taraftarı takımlarını desteklerken, çeyrek finalde az sayıda Sloven taraftarı tribünde yer aldı.
Sinan Erdem Spor Salonu'na gelen yaklaşık 50 kadar Sloven taraftarı takımlarını destekledi.
Sloven taraftarları, Avustralya ile yaptıkları 2. tur maçına da fazla ilgi göstermemişti.

Kocaman da tribünde

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman da tribünde karşılaşmayı izledi.
Kocaman'ın yanı sıra eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, Beşiktaş'ın kalecisi Rüştü Reçber, Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu Mirsad Türkcan da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.
Bu arada, zabıtalar salon çevresinde korsan ürün satanlara karşı önlem aldı. Ancak satıcıların Ataköy tarafında satış yaptığı görüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini