Sayfalar

İzleyiciler

24 Eylül 2010 Cuma

Ahmedinejad yorumunda ısrarlı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, dünyadaki birçok kişinin 11 Eylül 2001'deki terör saldırılarının arkasında ABD'nin olduğuna inandığı yönündeki ifadelerini savundu.
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, BM Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta bir otelde düzenlediği basın toplantısında, BM'ye de 11 Eylül saldırılarının soruşturulmasıyla ilgili komisyon kurulması çağrısında bulundu.
Mahmud Ahmedinejad, "Ben yargıda bulunmuyorum ancak bir araştırma komisyonunun zamanın geldiğini düşünmüyor musunuz" diye konuştu.
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, dün BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 11 Eylül 2001'deki saldırıların "Amerikan komplosu" olduğunu ifade ederek, dünyada birçok kişinin de "İsrail'in kurtuluşunu sağlamak için 11 Eylül saldırılarından ABD'nin sorumluluğu olduğu tahmininde bulunduğunu" söylemişti.
Ahmedinejad'ın bu ifadeleri üzerine ABD'li ve Batılı heyetler genel kurul salonunu terk etmişti.
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ayrıca, ülkesinin nükleer programı konusunda "adalet ve saygı" çerçevesinde görüşmeye hazır olduğunu belirtti.
"Adalet ve saygı çerçevesinde görüşmeler, müzakereler için kapı açıktır" diyen Ahmedinejad, AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın görüşmek için bir tarih belirlemek amacıyla İranlı temsilcilerle temas kurması gerektiğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini