Sayfalar

İzleyiciler

18 Ağustos 2010 Çarşamba

Sıcak havalar için pamuklu İç Çamaşırı

Sıcak havada pamuklu giyin

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Memişoğlu, aşırı sıcaklarda, vücut sağlığı için özelikle iç çamaşırlarında pamuklu giysilerin tercih edilmesini önerdi.
 Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Memişoğlu, hava sıcaklıklarının tüm yurtta mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde çeşitli deri hastalıklarından dolayı polikliniklere başvuran hasta sayısında da artış gözlendiğini bildirdi.

Hastaların daha çok alerji, bacak ve kol altlarında pişik, deride yanma hissi ve kaşıntı şikayetiyle kendilerine geldiğini ifade eden Memişoğlu, bu rahatsızlıkların önemli bir bölümünün ise giysi seçimindeki yanlışlıklardan kaynaklandığını ifade etti.
Aşırı sıcaklarda, vücut sağlığı için özellikle iç çamaşırlarda pamuklu giysilerin tercih edilmesini öneren Memişoğlu, ''Sentetik giysiler, vücutta kaşıntı, alerji ve çeşitli deri hastalıklarına neden oluyor'' dedi.
Memişoğlu, pamuklu giysilerin vücuttaki teri emmesinin yanı sıra vücudun nefes almasını sağladığını, oysa sentetik ve naylon karışımlı giysilerin deri solunumunu engellediğini, vücutta çeşitli deri hastalıklarına neden olmasının yanında terlemeyi de artırdığını vurguladı.
Aşırı sıcak havalarda yetişkinlerden çok derileri hassas olan bebek ve çocukların risk altında olduğuna işaret eden Memişoğlu, ''Hassas bebek ciltleri için pamuklu kumaşlardan vazgeçilmemeli. Çünkü, pamuklu kumaşlar, sıcağa karşı vücuda kalkan işlevi görüyor'' diye konuştu.


Pamuklu giysi azalıyor
Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) Başkanı ve Süvari Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun ise, natürel diye nitelendirdikleri pamuklu ve yünlü giysilerin konfeksiyon sektöründeki payının yüzde 30'a kadar gerilediğini belirterek, ''Bu gerilemede, moda tutkusunun yanı sıra ütü kolaylığı ve fiyat farkının da etkisi var'' dedi.
Coşkun, pamuklu giysilerin hammaddesinin Türkiye'de ekim alanları giderek azalan pamuk bitkisi olduğunu, sentetik ürünlerin hammaddesinin ise çoğunlukla kimyasal ve pamuğa göre çok düşük maliyetli olduğunu belirterek, şunları söyledi:
''Piyasada pamuklu ve sentetik giysilerin yanı sıra her ikisinin de karıştırıldığı giysiler de mevcut. Bir ürüne ne kadar çok sentetik karıştırılırsa maliyet o kadar düşüyor, pamuk oranı arttıkça ise maliyet artıyor.
Her ne kadar sentetik giysiler moda olsa da pamuğun sağlık açısından öneminin farkında olanlar pamuklu giysilerden vaz geçmiyorlar. Pamuklu giysileri kullananlar kumaşın özelliğinden dolayı sentetik giysilere göre daha çabuk kırışmasını da sorun yapmıyorlar. Özellikle yeni nesil sentetik ürünleri pamuğa göre daha kolay ütü tutması nedeniyle de avantajlı görüyor. Sentetik giysilerin yanı sıra viskon modası da yıllardır sürüyor. Ham maddesi ağaç elyafı olan viskon giysiler de tercihte önemli bir pay sahibi. Ama, biz konfeksiyoncular olarak en doğru seçimin her mevsimde pamuklu giysi olduğunu düşünüyoruz.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini