Adına festival düzenlenen ve sarımsak diyarı olarak bilinen Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde bir işletmeci ''sarımsaklı dondurma'' yaptı.
İlçenin Cumhuriyet Caddesinde 15 yıldır pastanecilik yapan Bekir Çakaloğlu, ilçesinde yetiştirilen ürünlerin tanıtılmasıyla ilgili eksikliği görmesi üzerine uzun süredir bazı çalışmalar içerisinde olduğunu belirtti.
Karadeniz'de hamsinin pilavının, çorbasının ve çeşitli yemeklerinin yapıldığını dile getiren Çakaloğlu, Taşköprü'nün en büyük gelir kaynağı olan sarımsağı da daha cazip hale getirip üreticiye katma değer sağlamak amacıyla sarımsaklı dondurma yaparak piyasaya sunduklarını ifade etti.
Çakaloğlu, sarımsağı dondurmayla buluşturma kararını almasında yıllardır yanında çalışan bir elamanın sarımsak üretici olmasının etkili olduğunu söyledi.
Yaklaşık 1 aydır sattıkları sarımsaklı dondurmanın kısa sürede yurttaşların beğenisini kazandığını anlatan Çakaloğlu, şehir dışından gelen vatandaşların dondurmaya büyük ilgi gösterdiğini söyledi.
Çakaloğlu, beyaz renkteki dondurmanın ilk tadımında sarımsak tadının alındığını, ancak ilerleyen sürede sarımsak aromasının hafif acımsı tadının farkedilmeden yenilebildiğini kaydetti. Çakaloğlu, Taşköprülülerin dünyaca ünlü sarımsağına sahip çıkması gerektiğini belirtti.
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini