Sayfalar

İzleyiciler

21 Ağustos 2010 Cumartesi

'Hükümet oy satın almaya çalışıyor'

'Hükümet oy satın almaya çalışıyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, hükümetin ülkeye istihdam yaratacak kaliteli yatırımı çekmekle uğraşmayıp ''Anayasa paketi ile zaman harcadığını'' savunarak, ''AKP hükümeti, sorumsuzluk halkasına bir eklemeyi de CHP'nin artan halk desteği karşısında oy satın almaya çalışarak yapmaktadır'' dedi.
 CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, yaptığı yazılı açıklamada cari açık tekrar hızla arttığından finansman kalitesinin bozulduğu görüşünü aktardı. Oran, açıklamasında şunları kaydetti:
''Azalan doğrudan yatırımlar ile beraber cari açığın artan bir ağırlıkla sıcak para ile fonlanmasına göz yuman AKP hükümeti ise ülkeye istihdam yaratacak kaliteli yatırımı çekmekle uğraşmayıp Anayasa paketi ile zaman harcamaktadır. AKP hükümeti, sorumsuzluk halkasına bir eklemeyi de CHP'nin artan halk desteği karşısında oy satın almaya çalışarak yapmaktadır.
Bu uğurda, Mali Kural gibi Türkiye ekonomisini politik baskıdan koruyacak disiplinden son dakikada yan çizerek gerçek niyetini ortaya koymuştur. Mali Kural'ı bahane ederek Bütçe Kanununa göre Mayıs ortasında halka açıklanması gerekli olan Orta Vadeli Program ile Haziran ortası açıklanması gerekli Orta Vadeli Mali Plan hala açıklanmamıştır. Mali Kural ise yangından mal kaçırmak için 2012'ye ötelenmiştir.
AKP hükümeti, sene başında acımasızca vatandaşın üzerine yüklediği vergilerle elde edilen geliri vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamak için değil, kendi koltuğunu koruyabilmek için seçimlerde oy satın almaya çalışarak savurganca harcayacağının sinyallerini net olarak vermiştir. 'Sosyal yardım' adı altında bütçede artan harcamalar, 2009 yerel seçimi öncesi kışın dağıtılan buzdolabının, yazın kömür ile yer değiştirdiğini göstermektedir.''
Oran, açıklamasında, hükümetin tercihlerinin ekonomide geri dönen cari açık riskine rağmen 2011 bütçesinde de seçim harcamasına ağırlık vererek ülkeyi ''çifte açık riski'' ile seçimlere sokacak kadar ''gözünü kararttığını gösterdiği'' yönündeki görüşünü de aktardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini