Sayfalar

İzleyiciler

5 Ağustos 2010 Perşembe

Gazetelerde Bugün (5 Ağustos 2010) Güncel Gazete Haberleri

Gazetelerde Bugün

YAŞ'ta kriz aşılamadı. Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atama yapılmadı. Haber tüm gazetelerin manşetine taşındı. Cumhuriyet gerilimi "Ankara toz duman" manşeti ile gördü.
CUMHURİYET

Ankara toz duman


4. gün de yetmedi Yüksek Askeri Şûra’nın 4 günlük çalışmaları sonunda, hükümet ve asker 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanması konusunda anlaşamadı. Köşk’e gönderilen ve Cumhurbaşkanı’nın onayladığı terfi listesinde Genelkurmay Başkanlığı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanacak isimler yer almadı.



HÜRRİYET

Bir veto iki boş

4'üncü gün de devam eden Yüksek Askeri Şura'da Orgeneral Hasan Iğsız'a veto geldi. Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atama yapılmadı, Balyoz davası sanığı 11 general ve amiral terfi edemedi.



MİLLİYET

Asker direndi, Erdoğan çizdi

Askerin Hasan Iğsız'ın Kara Kuvvetleri'ne atanmasına ilişkin teklifini Başbakan Köşk'e yollamadı. Bu nedenle Genelkurmay Başkanı ataması da yapılamadı.


VATAN

Iğsız'a andıç 11 generale balyoz

Hükümet geri adım atmadı; internet andıcından ifadeye çağrılan Hasan Iğsız, emekliye sevk edildi. Blyoz sanığı 11 general terfi ettirilmedi ve 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk pasif göreve çekildi.


RADİKAL

Dört günlük gergin YAŞ'tan yarısı boş bir liste çıkabildi


Savcı Öz'ün ifadeye çağırdığı Iğsız, Erdoğan ve Gül'e takıldı. Terfi listelerinde eksiklikler var, Genelkurmay Başkanı belirsiz.


AKŞAM

Olaylı gecede çifte kararname

Başbakan dün gece bakanlarına iki ayrı kararname imzalattı. Biri Org. Koşaner içindi. Her türlü ihtimal düşünülerek "ikinci aday" için de imzalar toplandı.


SÖZCÜ

4 yıldızlı kriz


Asker ile hükümet arasındaki gerilim dorukta... İlk kez bir YAŞ'ta Genelkurmay Başkanı ile Kara Kuvvetleri Komutanı atanamadı.


HABERTÜRK

Erdoğan'ın dediği oldu


"Balyoz" ve "internet sandıcı" krizlerinin patladığı YAŞ'ta Başbakan ne dediyse o oldu. Sanık durumdaki 13 general-amiral ile Org. Hasan Iğsız'a terfi çıkmadı.


SABAH

YAŞ'ta topyekün darbeci temizliği


"İnternet Andıcı"na takılan Org. Iğsız listede yer almadı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atama yapılmayınca Genelkurmay Başkanlığı bekletildi.



POSTA

Erdoğan kazandı


Hükümet aleyhine internet siteleri kurmaktan ifadeye çağrılan 1. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız'ı Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atayan kararname teklifini Başbalan Erdoğan imzalamadı. Bu makam boi kalınca Genelkurmay Başkanı da atanamadı. Yüksek Askeri Şura kararları ilk kez eksik çıktı. Balyoz davasında haklarında yakalama emri bulunan 11 general ve amiral de terfi ettirilmedi.


BİRGÜN

İnegöl'de tecrit


İHD raporuna göre, İnegöl'de devlet yetkililerinin olayı örtbas etme çabalarına karşın, Kürtler tecrti altında...

YENİ ŞAFAK

Darbe suçu teamülü bozdu


Ülkeyi kaosa sürükleyerek darbeye zaman hazırlamakla suçlanan Balyoz sanıkları ile Org. ığsız'ın terfilerinde çıkan ihtilaf, YAŞ'ı uzattı.


ZAMAN

Genelkurmay sustukça Heron infiali büyüyor


Hakkâri-Çukurca'da 6 askerimizin şehit edildiği Hantepe saldırısıyla ilgili iddialar, başta şehit aileleri olmak üzere toplumun farklı kesimlerinde infiale yol açtı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini