Sayfalar

İzleyiciler

15 Temmuz 2010 Perşembe

Türkiye, yaşlı bakım hizmetlerinde kırık not aldı

Türkiye, yaşlı bakım hizmetlerinde kırık not aldı

İngiltere'de yapılan yaşlı bakım hizmetlerine göre çoğu zengin 40 ülkenin sıralandığı listede, Türkiye sınıfta kaldı. Listede 34'üncü sırayı alan Türkiye'nin puanı 10 üzerinden 2.8 oldu.
 İngiliz araştırma şirketi The Economist Intelligence Unit'in yaptığı çalışmaya göre, Türkiye, yaşlı bakım hizmetlerinde sınıfta kaldı. Yapılan araştırmada, sağlık servisi hizmetlerinin yanı sıra, bakım kalitesi ve toplumsal bilinç de göz önünde tutuldu.
Listenin başında İngiltere yer alırken, Hindistan sonuncu oldu. Sıralamaya göre en iyi yaşlı bakım hizmeti sunan 5 ülke, İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda, İrlanda ve Belçika olarak kaydedildi.

Listede 10 üzerinden yapılan değerlendirmede, ilk sıradaki İngiltere 7.9 puan alırken, Türkiye 2.8 puanda kaldı. Öte yandan, Hindistan, Uganda, Brezilya, Çin ve Meksika listenin son sırasındaki ülkeler oldu. Sonuncu olan Hindistan 1.9 puan aldı.
Amerika Birleşik Devletleri 40 ülkelik listede 9. sırada yer alırken, listede Güney Afrika ve Malezya da alt sıraları paylaştı.
The Economist dergisinde yayınlanan sonuçları yorumlayan uzmanlar, sıralamada en önemli iki konunun ilaç ve bakım hizmetleri olduğunun altını çizdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini