Sayfalar

İzleyiciler

16 Temmuz 2010 Cuma

Sağlık Bakanlığı'ndan 'tam gün' açıklaması

Sağlık Bakanlığı'ndan 'tam gün' açıklaması

Sağlık Bakanlığı'ndan, Anayasa Mahkemesi'nin "Tam Gün Yasası"na ilişkin kararında, sağlık kuruluşlarda döner sermayeye ek ödemesi ile ilgili maddenin iptal edildiği belirtilerek, kararın yürürlüğe girmesine kadar geçecek süre içerisinde gerekli düzenlemelerin yapılacağı ve ek ödeme ile ilgili personelinin herhangi bir mağduriyetine sebebiyet verilmeyeceği ifade edildi.
Sağlık Bakanlığı'ndan Anayasa Mahkemesi'nin "Tam Gün Yasası" olarak bilinen yasanın bazı hükümlerini iptal etmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Bu karar ile Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kuruluşlarında döner sermayeye ek ödemesi ile ilgili maddenin iptal edildiği belirtilen açıklamada, "Bu iptal kararı Resmi Gazete'de yayımlanmasından itibaren dokuz ay sonra yürürlüğe girecektir. Bu süre içerisinde gerekli düzenlemeler yapılarak ek ödeme ile ilgili Sağlık Bakanlığı personelinin herhangi bir mağduriyetine sebebiyet verilmeyecektir" denildi.

Açıklamada, Anayasa Mahkemesi kararı ile üniversite öğretim üyelerinin yükseköğretim kurumları dışında çalışma yasağına ilişkin cümlenin de iptal edildiği bildirilerek, şunlar kaydedildi:
"Buna göre üniversitelerde kısmi statüde çalışma sona ermiş olacak, ancak öğretim üyeleri sekiz saatlik mesai saatlerinin bitiminde özel çalışabileceklerdir. Bu uygulama 30 Ocak 2011 tarihinde başlayacaktır
Kanunun 7. maddesi ile ilgili verilen iptal kararı ise hekimlerimizin özel sağlık kuruluşları arasında herhangi bir sınırlamaya bağlı olmaksızın çalışabilecekleri sonucu ortaya koymuştur. Anayasa Mahkemesi'nin kararına ve Kanuna göre öğretim üyeleri dışında kamuda çalışan doktorların muayenehane açması veya özel sağlık kuruluşlarında çalışması mümkün bulunmaktadır. Bu uygulamada 30 Temmuz 2010 tarihinden itibaren başlayacaktır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini