Sayfalar

İzleyiciler

20 Temmuz 2010 Salı

"Mübarek'in ömrü vefa etmeyecek"

"Mübarek'in ömrü vefa etmeyecek"

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in ülkesinde gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine ömrünün vefa etmeyeceği öngörüsünde bulunuldu.
Londra'da Arapça yayımlanan El Kudüs El Arabi gazetesinin Amerikalı ve Batılı kaynakların elde ettiği sağlık raporlarına dayanarak verdiği haberde, durumu gittikçe kötüleşen Mübarek'in gelecek yıl Eylül ayında düzenlenecek seçimi muhtemelen göremeyeceği belirtildi.

ABD'nin Afrika ve Ortadoğu'daki en önemli müttefiki olan Mısır'da Mübarek'in ölümünden sonra bölgede oluşacak boşluğu doldurmak için yeni senaryolar üzerinde çalıştığı belirtilen haberde, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) ve Avrupa ülkeleri istihbarat kuruluşlarının Mübarek'in ilerleyen pankreas kanseri nedeniyle böyle bir öngörüde bulundukları ifade edildi.
Habere göre, Kahire'ye ziyarette bulunan bir Amerikalı yetkili, kendisine, "Mübarek'in durumunun hiç iyi olmadığının" söylendiğini belirtti.
Almanya'da geçen Mart ve Nisan aylarında tedavi gören Mübarek'in durumunun ağır olduğu Batılı ve Amerikan istihbaratlar tarafından rapor edildiği kaydedilen haberde, ABD'den üç yetkilinin CIA'den, Mübarek'in ölümünden sonra nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusu üzerinde çalışılmasını istediği kaydedildi.
Hüsnü Mübarek, 1981 yılından bu yana Mısır Cumhurbaşkanlığı görevini yürütüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini