Sayfalar

İzleyiciler

31 Temmuz 2010 Cumartesi

Meclis'e şikayet dilekçesi yağdı

Meclis'e şikayet dilekçesi yağdı

Derdine çare bulamayan yurttaş Meclis'e neredeyse dilekçe yağdırdı.
 Meclis Dilekçe Komisyonu'na bir yılda bin 396 dilekçe geldi. İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na ise bu yasama yılında insan hakları ihlali şikayetiyle 2 bin 352 başvuru yapıldı. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na yurttaşlar tarafından yapılan başvuru sayısı ise 22 adet oldu. Böylece Meclis'e bir yılda 3 bin 770 adet dilekçe geldi.

Meclis Dilekçe Komisyonu'na en çok erkekler mektup yazdı. Komisyona bu yıl yapılan bin 396 başvurudan 196'sı kadınlardan, bin 108'i erkeklerden, 92'si sivil toplum örgütlerinden ve özel kuruşlardan geldi.
Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na bu yıl 2 bin 352 şikayet dilekçesi geldi. İnsan hakları ihlali nedeniyle komisyona başvuran yurttaşlar milletvekillerinden yardım istedi. Bu başvurulardan bin 749'u sonuçlandı. 377 başvuru hakkındaki işlem halen devam ederken, 75 başvuru da komisyonda bekliyor.
Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na ise 22 adet başvuru yapıldı.  Öte yandan Meclis'i bu yıl 563 bin 715 kişi ziyaret etti. Günlük 2 bin 710 kişi Meclis'e girerken, 992'de araç girişi yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini