Sayfalar

İzleyiciler

16 Temmuz 2010 Cuma

İspanya'da gazetelerdeki fuhuş ilanları tartışılıyor

İspanya'da gazetelerdeki fuhuş ilanları tartışılıyor

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun "Gazetelerdeki fuhuş ilanları kaldırılmalı" yolundaki açıklamasından sonra, ulusal basındaki fuhuş ilanları konusu tartışmaya açıldı.
Madrid- Aralarında El Pais, El Mundo, La Razon ve ABC'nin bulunduğu birçok ulusal yayın organında her gün 2-3 sayfa fuhuş ilanlarına yer ayrılırken, bunun kaldırılması gerektiğini düşünen Zapatero konuyu gündeme getirdi.
Hafta içinde meclis genel kurulunda, Navarra Ulusal Partisinden (UPN) Carlos Salvador'un ulusal basın organlarındaki fuhuş ilanlarını eleştirmesine Zapatero destek verdi.

Fuhuş ilanlarının gazetelerde yayımlanmaya devam etmesinin, bu konunun meşrulaşmasına yaradığını ve bunun durdurulması gerektiğini söyleyen Zapatero, bu tür ilanların kaldırılması için "farklı yöntemler üzerinde çalıştıklarını ve Eşitlikler Bakanlığının yeni yasal düzenleme hazırlığı içinde olduğunu" ifade etti.
Zapatero'nun sözleri, İspanyol Günlük Yayın Organları Derneğinin (AEDE) tepkisine yol açtı.
AEDE'den yapılan açıklamada, "Fuhuş suç teşkil etseydi gazeteler asla bu konuda reklam almazdı. Bu tür ilanları kaldırmak, anayasanın tanıdığı temel hakları ihlal olur" denildi.
Alkol ve sigara reklamlarına uygulanan yasak yüzünden ulusal basın organlarının ciddi ekonomik sorunlarla karşılaştığı kaydedilen açıklamada, fuhuş ilanlarının kaldırılması halinde gazetelerin yeni bir ekonomik krizle karşı karşıya kalabileceği ileri sürüldü.
Fuhuş yapan kadınlarının bağlı olduğu dernekler de ilanların kaldırılması halinde, tek başlarına bu işi yapan kadınların sokaklara düşeceğini ve fuhuş sektörünün tamamen mafyanın eline geçeceğini iddia etti.
Şimdilik Zapatero'ya destek veren tek sivil toplum örgütü olan Katolik Aileler Konfederasyonu ise bir an önce yasal çözümün getirilerek, gazetelerdeki fuhuş ilanlarının kaldırılmasını istedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini