Sayfalar

İzleyiciler

15 Temmuz 2010 Perşembe

'İnternette sansür'e karşı yürüyüş

'İnternette sansür'e karşı yürüyüş

İnternet sitelerine uygulanan sansürler tepkilere neden oldu. İnternet kullanıcıları sansüre karşı yürüyüşe hazırlanıyor.
 İnternet kullanıcıları son zamanlarda bazı sitelere karşı uygulanan sansürü 17 Temmuz'da Taksim Meydanı'nda protesto etmeye hazırlanıyor.
Yürüyüşe destek veren kuruluşlarca yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bilindiği gibi, bugün Türkiye'de gerek bireysel gerekse kurumsal yapıya sahip internet kullanıcıları ciddi bir engellenme ile karşı karşıyadır.

Bilgi çağında bilgiye erişim hakkının yok edilmesi, en başta demokratik bir hukuk devletinde ifade özgürlüğünün, bilgiye erişme ve iletişim özgürlüğünün yok edilmesi anlamına gelmektedir.

İnternette sansüre karşı ortak bir platform oluşturan bizler;

-Sansür Amaçlı Kullanılan 5651 Sayılı Kanun Kaldırılması için,

-Şu anda 5 binden fazla 5651 sayılı kanun kapsamında erişimi engellenmiş 5oo den fazla da bu yasanın kapsamı dışında engellenmiş web sitelerinin bir an önce açılması için,

-Hükümetin, mevcut engelleyici uygulamalar yerine ,çocukları gerçekten zararlı İnternet içeriğinden korumak için yeni bir politikayı ,katılımcı bir şekilde geniş kamuoyu desteğini de yanına alarak yeniden üretmesi için,

Keyfi uygulamaların kalkması ve çocukları koruma adı altında,yetişkinlerin bilgiye ulaşma temel hakkını engelleyen 5651 nolu yasanın değiştirilmesini talep etmek için,tüm internet’te kullanıcılarıyla birlikte, 17/Temmuz/2010 Cumartesi günü Taksim Meydanında hak ve özgürlüklerimiz için yürüyoruz."


Yürüyüşe destek veren siteler ise şöyle:
bildirgec.org
bobiler.org
fizy.com
hafif.org
oyungezer.com.tr
inci.sozlukspot.com
istanbul.net
itusozluk.com
izmir.net
seslisozluk.com
sozluk.sourtimes.org
uludagsozluk.com
uzman.tv
tribundergi.com
zargan.com
zaytung.com

Katılan organizasyonlar:
Sansure karsi ortak platform
SansüreSansür
Engelliweb
Muz Cumhuriyeti
Sansüre Karşı Eylem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini