Sayfalar

İzleyiciler

29 Temmuz 2010 Perşembe

''Dürüst olacağım, can sıkıcı bir durum"

''Dürüst olacağım, can sıkıcı bir durum"

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, yeni hükümetin kurulamamasının Irak'ı güç duruma düşürdüğünü ve uzun vadedeki kararları engellediğini söyledi.
Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Bağdat'ta yaptığı açıklamada, halen neden hükümetin kurulamadığını açıklayamayacağından duyduğu rahatsızlık nedeniyle birçok yurtdışı ziyaretini iptal etmek zorunda kaldığını belirtti.
''Dürüst olacağım, benim için bu çok can sıkıcı bir durum, birçok yurtdışı ziyaretimi iptal ettim'' diyen Zebari, mevcut hükümetin çalıştığını ve bunun sadece günlük işleri yapan bir hükümet olmadığını ancak önemli, stratejik kararlar almadığını vurguladı.

Irak'ta mart ayında yapılan genel seçimlerin ardından yeni hükümetin kurulmasına ilişkin görüşmelerde sonuç alınamaması üzerine, dün yapılması planlanan meclis oturumu yine ertelenmişti.
Meclisin yine toplanamamasının, 7 Mart genel seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasının ardından ortaya çıkan siyasi tıkanıklığı daha da derinleştireceği tahmin ediliyor.
Seçimleri, Sünni azınlığın büyük oranda desteklediği, laik Şiiler ve eski Başbakan İyad Allavi liderliğindeki Irakiye İttifakı az farkla kazanmıştı. İttifak, 325 sandalyeli mecliste 91 milletvekilliği çıkartmıştı.
El Maliki'nin Hukuk Devleti ittifakı ise Allavi'nin koalisyonu karşısında 2 sandalye az kazanarak seçimden ikincilikle çıkmış, meclise 89 milletvekili göndermişti. İran'a yakınlığıyla tanınan Şii Irak Ulusal İttifakı ise 70 sandalye ile meclisteki üçüncü büyük grup olmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini