Sayfalar

İzleyiciler

29 Temmuz 2010 Perşembe

Dikkat! Facebook bilgileriniz dağıtılıyor

100 milyondan fazla kullanıcının bilgileri internette!

Dünyaca ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook'un Türkiye'deki kullanıcıları dün küfür şoku yaşarken, sitenin gizlilik konusundaki 'korkutucu' sorunlarını vurgulamak isteyen bir grup, 500 milyon kullanıcının beşte birinden fazlasına ait kişisel bilgileri internette yayınladı.

İndirilebilir bir dosya olarak yayınlanan liste, Facebbok'ta aranabilir her kullanıcının URL'sini, isimlerini ve kimliğini içeriyor.

100 milyondan fazla kullanıcıyı içeren bu liste dünyanın en büyük belge paylaşım sitesi 'Pirate Bay'de yayınlandı.
BBC'ye göre, internette hızla yayılan liste binden fazla kullanıcı tarafından indirildi.
Uzmanlar, bunun Facebook'un gizlilik ayarlarındaki açıkları gözler önüne serdiğini söylüyor.
Facebook ise, gizlilik ayarlarını savunarak, 'özel herhangi bir bilgiye' uyaşılamadığını, yayınlanan bilgilere erişmenin zaten mümkün olduğunu söylüyor.
Facebook geçen hafta 500 milyon üyeye ulaştı. Bu dünya nüfusunun yüzde 8'ine denk geliyor. Facebook bir ülke olsaydı, 500 milyon nüfusuyla dünyanın en büyük üçüncü ülkesi olurdu.
Liste online güvenlik danışmanı Ron Bowles tarafından 'sızdırıldı'. Bowles bunu yaymak için basit kodun yeterli olduğunu söylüyor ve amacının sitenin zayıf gizlilik ayarlarına dikkat çekmek olduğunu söylüyor.
Privacy International adlı gruptan Simon Davies, "Facebook bu saldırıyı önceden görebilmeliydi ve bunu önlemek üzere önlemler almış olmalıydı. Yüzlerce mühendisi olan bir firmanın bunu önceden göremememiş olması inanılmaz" diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini