Sayfalar

İzleyiciler

16 Temmuz 2010 Cuma

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı

Kıbrıs Türk halkını katliamlardan kurtaran, barış ve özgürlüğe kavuşturan 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı'nın 36. yıl dönümü kutlamalarına Türkiye, bu yıl da en üst düzeyde katılacak.
 Kıbrıs Türk halkının Barış ve Özgürlük Bayramı olarak kutladığı bu yılki 20 Temmuz törenlerinde Cumhurbaşkanlığı'nı Genel Sekreter Mustafa İsen, hükümeti Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığındaki heyetler temsil edecek. TBMM'yi temsilen bir heyet ile ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kutlamalar için KKTC'ye gelecek.

Heyetlerin KKTC'ye gelişi

TBMM heyeti pazar günü saat 15.10'da tarifeli sefer ile Ercan Havaalanı'na gelecek ve aynı gün devlet ile hükümet yetkilileri tarafından kabul edilecek. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek de aynı gün saat 23.00'de Ercan Havaalanı'na gelecekler. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise 19 Temmuz Pazartesi günü saat 23.35'de KKTC'de olacak.

19 Temmuz Pazartesi gününün programı

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen ile Başbakan Yardımcısı Çiçek, 19 Temmuz Pazartesi günü devlet ve hükümet yetkililerini ziyaretlerinin ardından saat 11.00'de Lefkoşa'da Golden Tulip Otel'de düzenlenecek TÜRKSAV Ödül Töreni'ne katılacaklar. Törende TBMM heyeti de bulunacak. Saat 15.00'de Anadolu Üniversitesi Toplantı Salonunda düzenlenecek ''KKTC'nin Su İhtiyacının Karşılanmasına İlişkin Hükümetlerarası Çerçeve Antlaşması İmza Töreni''ne katılacak İsen, Çiçek ve TBMM heyeti, saat 18.00'den itibaren yarım saat ara ile Lefkoşa Atatürk Anıtı, Dr. Fazıl Küçük Anıt Mezarı ile Boğaz Şehitliği'ndeki törenlere katılacak.
Saat 19.30'da yapılacak Girne Kara Park Otel'in temel atma töreninde de bulunacak olan İsen, Çiçek ve TBMM heyeti, 20.00'de Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer'in Girne'de Malpas Otel'de vereceği resepsiyonda yer alacak. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek ile TBMM heyeti ayrıca saat 16.15'de Lefkoşa-Güzelyurt Yolu III. Etap Açılış törenine katılacak.

20 Temmuz kutlamaları

İsen, Çiçek ve TBMM heyeti, 20 Temmuz Salı günü ise saat 09.30'da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'ndaki geçit törenine iştirak edecek. Saat 11.45'de Yakındoğu Üniversitesi (YDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Açılış Töreni'nde hazır bulunacak konuklar, daha sonra KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ün Lefkoşa'da vereceği öğle yemeğine katılacaklar. Çiçek ile TBMM heyeti, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Spor Salonu açılış töreninden sonra Girne'ye geçerek, Girne Çevre Yolu açılışında hazır bulunacak, saat 16.45'de Cratos Premium Otel'in açılış törenine katılacak. Heyet, saat 18.00'de Girne Dome Otel'den Türk Yıldızları akrotim gösterisini seyrettikten sonra Cratos Otel'de 19.30'da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun vereceği resepsiyona gidecek. İsen ile Çiçek 21 Temmuz Çarşamba günü saat 07.00'de, TBMM heyeti saat 20.45'de KKTC'den ayrılacak.

Kılıçdaroğlu'nun programı

19 Temmuz Pazartesi saat 23.35'de KKTC'ye gelecek olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 20 Temmuz sabahı Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'ndaki geçit törenine katıldıktan sonra Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'ni ziyaret edecek. Başbakan İrsen Küçük'ün vereceği öğle yemeğine katılacak Kılıçdaroğlu, devlet ve hükümet yetkilileri tarafından kabul edilecek. Girne Dome Otel'de Türk Yıldızları akrotim gösterisini izleyecek Kılıçdaroğlu, gece de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Cratos Otel'de vereceği resepsiyona katılacak. Kılıçdaroğlu, saat 20.45'de Ercan Havaalanı'ndan Ankara'ya hareket edecek.

Barış ve Özgürlük Bayramı tören ve etkinliklerle kutlanacak
Kıbrıs Türkünün özgürlüğüne kavuştuğu gün olan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 36. yıl dönümü bu yıl da tören ve etkinliklerle kutlanacak. 20 Temmuz 1974'te düzenlenen harekatın yıl dönümü etkinlikleri, 19 Temmuz Pazartesi günü saat 12.00'de, 21 pare top atışı ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Bayrak Televizyonu'ndan yapacağı konuşmayla başlayacak.
KKTC Milli Günleri Kutlama Merkez Komitesi'nden verilen bilgiye göre, bu yıl anıtlardaki törenlerin bir bölümü 19 Temmuz'da yapılacak. Bu çerçevede, Lefkoşa Atatürk Anıtı'ndaki tören 19 Temmuz Pazartesi günü saat 18.00'de protokol sırasına göre çelenklerin anıta konulmasıyla başlayacak, saygı marşı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından tören anıt özel defterinin imzalanmasıyla sona erecek. Ardından, yarım saat aralarla Kıbrıs Türkünün Varoluş Mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ün Anıt Kabri'nde ve Girne Boğaz Şehitliği'nde törenler düzenlenecek.
20 Temmuz Salı günü Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'ndaki tören ise saat 09.30'da İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesiyle başlayacak. Tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün temsilcisi arasında mesaj teatisi yapılacak. Daha sonra Yavuz Çıkarma Plajı'ndan getirilen bayraklar Eroğlu'na sunulacak. Türk hükümeti adına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Eroğlu'nun konuşmasının ardından tören, halk dansları gösterisi ve resmi geçitle sona erecek. 20 Temmuz kutlamaları çerçevesinde saat 08.50'de Yavuz Çıkarma Plajı'nda da tören düzenlenecek. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde çeşitli etkinlikler de gerçekleştirilecek.
KKTC Dış Basın Birliğinin öncülüğünde, Yavuz Çıkarma Plajı'nda tutulacak ''Şafak Nöbeti'' 19 Temmuz'u 20 Temmuz'a bağlayan gece yarısı Yavuz Çıkarma Plajı'nda başlayacak. Gün boyunca çeşitli yerlerde Türk Yıldızları'nın akrotim gösterileri yapılacak. 20 Temmuz Barış Harekatı'nın yıl dönümü çerçevesinde Taşucu-Girne arasında yüzme maratonu düzenlenecek. Maraton 19 Temmuz Pazartesi saat 09.00'da Taşucu'ndan başlayacak ve 20 Temmuz Salı günü saat 11.00'de Girne Dome Otel kıyısında sona erecek. Maratona KKTC ve Türkiye'den yüzücüler katılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini