Sayfalar

İzleyiciler

8 Mart 2014 Cumartesi

Kırıkların tedavisinde devrim!



kırık,kemik,tedavi,sağlık,ipek,vida,insan,biyoloji,biyomühendislik,malzemeBilim adamları, kırılan kemiklerin tedavisinde yüzde 100 ipekten yapılmış vidaları kullandı.

Bilim adamları, kırılan kemiklerin tedavisinde yüzde 100 ipekten yapılmış vidaları kullandı.Sonuçları Nature Communications dergisinde yayımlanan araştırmada, yüzde 100 ipekten yapılmış vidaların, fareler üzerinde kırıkların tedavisi için kullanıldığı belirtildi.
ABD'deki Tufts Üniversitesi'nde görevli bilim adamları, özel kalıplar yardımıyla tıbbı kullanıma uygun ipekten vidalar yaptı ve bu vidalar, farelerin bacaklarının arkasında kırılan noktalara yerleştirildi. İpekten vidalar, kemikleri başarılı bir şekilde bir arada tuttu ve araştırmanın sonunda da çözünmeye başladı.
İpek, sertliğinin kemiğe benzemesi ve vücutta eriyerek yok olması özelliği dolayısıyla geleneksel metal plakalar ve vidalarla karşılaştırıldığında ümit verici bir biyomühendislik malzemesi olarak kabul ediliyor.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini