Sayfalar

İzleyiciler

26 Ocak 2014 Pazar

Hayatınızı değiştirecek 5 yenilik!


teknoloji,bilim,donanım,elektronik,internet

Yeni tür bilgisayar sistemleri yeteneklerimizi artıracak, daha iyi kararlar vermemize yardımcı olacak ve dünyamızı daha iyi tanımamız için bize yol gösterecek.
Son yıllarda teknoloji dünyasının en gözde konusu “nesnelerin interneti”. Giderek ucuzlayan sensörler ve çipler sayesinde etrafımızdaki tüm nesneler internete bağlanıp, birbirleriyle iletişim kurabilecek. Böylece hep hayalini kurduğumuz sürücüsüz araba gibi teknolojiler günlük hayatımızın
bir parçası olacak. İşte bu konseptten yola çıkan IBM, her sene yayınladığı 5 yıllık teknoloji öngörüsü raporu 5’te 5’te (IBM 5-in-5) etrafımızdaki nesnelerin sürekli olarak öğrendiği daha akıllı bir gelecek hayal ediyor.

Sınıflar öğrencileri tanıyacak: Geleceğin sınıfları, eğitim hayatları boyunca derse giren her bir öğrenciyi tanıyacak ve yeteneklerine göre onlara özel bir müfredat sunacak. Eğitim kurumlarının hızla dijitalleşmesiyle birlikte hem öğrencilerin öğrenme biçimleri daha iyi anlaşılacak, hem de test puanları, ödev sonuçları gibi veriler daha uzun süreli analiz edilerek öğrencilerin bireysel gelişimine yardımcı olacak. Öğrencilerin nasıl öğrendiğini anlayan sistemler sayesinde eğitim müfredatı kişiye özel hale getirilecek.

Yerel satış mağazaları interneti geçecek: Her ne kadar internet alışveriş siteleri bizim için büyük kolaylıklar sağlasa da farklı alışveriş deneyimleri sunan yerel mağazalardan alışveriş yapmak önümüzdeki yıllarda daha popüler hale gelecek. Online alışverişin imkanlarını, fiziksel satışın avantajlarıyla birleştiren işletmeler yaygınlaşacak. Satın aldığı ürüne hemen ulaşmak isteyen tüketiciler nedeniyle, yerel olmak çok daha önemli hale gelecek.

Doktorlar sağlığınızı korumak için DNA’nızı kullanacak:
Tedavi için DNA testi yaptırmak bugün pek tercih edilen bir yöntem değil ama hızla gelişen bulut bilişim ve bilişsel sistemler sayesinde önümüzdeki 5 yıl içerisinde temel tedavi yöntemlerinden birisi olacak. Kanser ve kalp krizi gibi hastalıklara karşı kişisel DNA yapısına uygun tedavi yöntemleri geliştirilebilecek.

Dijital korumanız olacak: Her gün giderek artan sayıda dijital servis kullanıyoruz. Hayatımızda büyük öneme sahip olan bu servislerin güvenliğini sağlamak için sadece şifre yeterli olmayacak, herkes bir dijital koruyucu tarafından korunacak. Dijital koruyucular kullandığımız servisleri, uygulamaları, cihazları ve ürettiğimiz verileri koruyacak, anormal bir durum karşısında bizi uyaracak. Kimlik hırsızlığına karşı önlem alacak.

Şehir, içinde yaşamanız için size yardım edecek: Bilişsel sistemlere bağlı akıllı telefonlar bir şehrin sakinleri için dijital anahtar görevi üstlenecek. Bu sayede insanlar şehirlerinde olan biten her şeyi anında öğrenebilecek. İnsanların anlık verileri ve online tercihleri ile sürekli olarak şekillenen sistemler, aradığımıza ulaşmak için bize yardımcı olacak.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini