Sayfalar

İzleyiciler

17 Mayıs 2020 Pazar

Elon Musk Hayatımıza bir anda girdi

Elon Musk'ın 'çip' açıklaması ne anlama geliyor?

Son yıllarda adını sık duyduğumuz bir isim Elon Musk. Starlink, Tesla Motors, SpaceX, PayPal gibi teknolojilerin arkasındaki isim olan Musk yaptığı açıklamayla yine dikkatleri üzerine topladı. Yakın gelecekte insanlara ‘çip’ takılacağını söyleyen Elon Musk’un bu sözleri ne anlama geliyor?
Elon Musk'ın 'çip' açıklaması ne anlama geliyor?

Hayatımıza bir anda girdi
 

Hayatımıza bir anda girdi<br />
 
Bundan birkaç yıl önce “Elon Musk’ı tanıyor musunuz?” deseler “Kim o?” diyecek insanlar çoğunluktaydı. Ancak zaman geçtikçe Musk şöhretini ilerletti, 7’den 70’e binlerce insana kendini tanıttı.
 

Büyük teknolojileri hayatımıza soktu
 

Büyük teknolojileri hayatımıza soktu<br />
 
Musk’ın kısa sürede tanınmasını sağlayan şey ise uğraştığı teknolojilerdi. En ünlü iki işi SpaceX ve Tesla Motors oldu. SpaceX ile uzayın derinliklerine araçlar göndermek, uzaya çıkılırken kullanılan roketleri tekrar kullanmak işlerine imza attı.
 

Elektrikli motora hız verdi
 

Elektrikli motora hız verdi<br />
 
Tesla Motors ise ünlü bilin insanı Tesla’ya saygı niteliğinde. Elektrikle çalışan otomobile yoğunluk verdi ve diğer firmalara da yol göstermeye başladı. İyi de oldu çünkü geleceğimizi elektrikli otomobiller kurtaracak. Ayrıca sessiz olması da büyük avantaj.

Yine gündemde
 

Yine gündemde<br />
 
Ancak bu sefer çok farklı bir açıklamayla gündeme geldi Elon Musk. Neuralink teknolojiyle insan hayatında yeni bir çağın açılacağını duyurdu. Ancak insanların kafasında soru işaretleri de hemen belirdi.
 

Neuralink nedir?
 

Neuralink nedir?<br />
 
İnsan beynine yerleştirilecek bir çip insan kafatasına yerleştirilecek ve beyne elektrotlar gönderebilecek. Böylelikle beyne dışarıdan etki edilebilecek.
 

Musk teknolojiyi savundu
 

Musk teknolojiyi savundu<br />
 
Teknoloji sahibi Musk bu teknolojiyi şu sözlerle savundu; “Beyninizdeki herhangi bir yerle arayüz kurulabilir, bu yüzden cihaz görme yeteneğinizi iyileştirebilir.” Ayrıca ilk nesil cihazların beyin yaralanmalarını ve bozukluklarını tedavi etmeye odaklanmasına rağmen, daha sonra bunların çok daha fazlasının gerçekleşebileceğini söyledi.

İyi mi kötü mü?
 

İyi mi kötü mü?<br />
 
Burada ortaya çıkan bir soru var.  Neuralink iyi mi olacak kötü mü? Önce iyi yönünü alalım. Beyin hasarlı rahatsızlık veya kazaların iyileştirilmesi bakımından oldukça avantajlı bir teknoloji. Çünkü günümüzde hala zor tedavi edilebiliyor.
 

Kötü tarafından bakacak olursak da kendi irademizi kaybetme riskiyle karşı karşıyayız. Başkaları tarafından idare edilebilme durumu var. Elimizde olmadan başka şeyler yaptırılabilecek bir kapasitesi var mı? Bunu bilemiyoruz.
 

Platonik aşkı öldürecek
 

Platonik aşkı öldürecek<br />
 
Ayrıca karşı tarafın duygularını öğrenmek de kötü olabilir. Sonuçta bazı fikirleri söylememek söylemekten daha iyidir. Eeee düşünemeyeceksek yaşamanın ne manası kalıyor. Her şeyimiz ortada. Ayrıca platonik aşkı da öldürecek gibi.

Black Mirror mı oluyoruz?
 

Black Mirror mı oluyoruz?<br />
 
Haliyle akıllara ünlü dizi Black Mirror’ı getiren bir teknoloji Neuralink. Bir dizi setinden çıkıp gerçek mi olacak? Görünen o ki oraya doğru ilerliyoruz.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri -Elon Musk kimdir, Elon Musk bebeği,Elon Musk çocuğu, çip,ne anlama geliyor -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini -Elon Musk - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini