Sayfalar

İzleyiciler

15 Ağustos 2019 Perşembe

Parmak izi artık güvenli değil

İngiltere’de, bankalara dijital güvenlik alt yapısı sunan bir şirketin sunucularında kayıtı 1 milyon parmak izi dosyası hacker’ların eline geçti.

Parmak izi artık güvenli değil

VPNMentor şirketinin Biostar 2 uygulaması ile toplanan ve finansal kuruluşların müşterilerin kimlik doğrulaması için kullandıkları parmak izleri, şu anda hacker’ların elinde.
Veri hırsızlığının 5 Ağustos’ta tespit edildiği ve 13 Ağustos’ta açığın yamandığını belirken VPNMentor şirketi, hacker’ların sisteme ne kadar süreyle girdiklerini ise bulamadı.
Çalınan biyometrik veriler arasında yüz taramaları ve iris tarama bilgileri de yer alıyor. Güvenlik uzmanları ise çalınan biyometrik verilerin bir daha kimlik doğrulaması için güvenle kullanılamayacağını vurguluyorlar. Bu da 1 milyon kişinin artık parmak izinin “güvenli” kabul edilemeyeceği anlamına geliyor.
Diğer bir deyişle, biyometrik kimlik doğrulama teknolojisi, sadece bir hacker onlara erişene kadar güvenlik sağlayabiliyor. Dolayısıyla, yakında bu güvenlik teknolojisinden vazgeçilmesi veya ek önlemler getirilmesi de mümkün görünüyor.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini