Sayfalar

İzleyiciler

21 Mayıs 2018 Pazartesi

Dünya’ya yakın 900 asteroidin izini kaybettik!

Gökbilimciler, yerküremiz ile ölümcül çarpışma rotasında bulunabilme ihtimali olan yaklaşık 900 asteroidin izini kaybetti. Dünya’ya yakın 900 asteroid uzayda kayboldu!Gözlem noktasından çıkan asteroidlerin dünyaya büyük zararlar verebileceğine ilişkin iddialar ortaya atıldı.

Uzay istasyonu Tiangong-1 Dünya’ya düştü

Dünya astreoidleri bir şehri tamamıyla yok edebilir!

Araştırmacılar tarafından ikinci kez takibi yapılamayan ve Dünya’ya yaklaşan bu kaya parçaları yalnızca bir kez görülebildi ardından kayboldu. Dolayısıyla gezegenimizle olası bir çarpışma noktasında olup olmadıklarını ilişkin bilgiler elde edilemiyor.
Dünya astreoitleri olarak adlandırılan (NEA) gezegenimizin yörüngesinin yaklaşık olarak 30 milyon mil (48 milyon km) içinde bulunan uzay kayalarıolarak biliniyor. Dünyadaki asteroidlerin ölümcül bir yıkıma neden olma ihtimali oldukça düşük olsa da, astronomlar tarafından tespit edilen 8000’den fazla asteroid, bir şehri tamamıyla yok edebilir.

Asteroidlerin neden kaybedildiği açıklandı

Cambridge Uluslar arası Astronomi Birliği tarafından 2013-2016 yıllarını kapsayan araştırma sonucu 17 bin 30 NEA’nın tespit edildiği açıklandı. NEA’ların bir kez görülüp kaybolmalarına ilişkin ise elde edilen veriler yapay zeka ile desteklenen teleskopları kullanan ve bu şekilde taramalarını yapan asteroid tarama sistemlerinin, bulguların doğruladığı aşamada kayıpların yaşandığını gösterdi. Zira bazı teleskoplar, NEA’ları raporlayabilmek için 20 saatten uzun süre çalışıyor.
Araştırmacı Dr. Peter Veres ise NEA’lara karşı uyarıda bulunarak “Hızlı davranmamız gerekiyor. Yarın bu nesne gökyüzünün diğer tarafında olabilir ve kimsenin nerede olacağını gerçekten bilemeyiz” dedi.
Öte yandan Dr. Veres dinozorların yok olmasına sebep olan asteroidin yaklaşık olarak 6 mil çapında olduğunu söyleyerek, çok yakın bulunsalar da dünya asteroidlerinin dünyayı yok edecek kadar büyük olmadıklarını söyledi.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini