Sayfalar

İzleyiciler

28 Aralık 2016 Çarşamba

Kanser için yeni haber Türkiye'den

Kansere Karşı Büyük Umut!

Kansere karşı dünya genelinde önemli çalışmalar yapılırken yeni haber Türkiye'den geldi.


Kansere Karşı Büyük Umut
İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Apohan tarafından yapılan açıklamalarda kanser hücrelerinin yok etmeyi başaran üç yeni bileşiğin keşfedildiği duyuruldu. Son dönemlerde özellikle Türkiye'de faaliyetlerini yürüten üniversitelerde önemli gelişmeler ve araştırmalar yapılırken kanserli hücrelere yönelik oldukça etkin olan 3 yeni bileşiğin bulunduğu belirtildi.
TÜBİTAK Destekli Çalışmalar Sonuç Veriyor
TÜBİTAK tarafından desteklenen ve İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulan küçük bir
ekip tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında bu konuda önemli ipuçlarına ulaşıldı. Konu ile ilgili yapılan resmi açıklamalar projenin üreticisi olan İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Apohan tarafından gerçekleştirilirken uzun zamandan beri hücre kültürü laboratuarında yapılan çalışmalar sayesinde yeni sonuçlara ulaşıldığı açıklandı.
Özellikle üç bileşen üzerinde çalışmaların yoğunlaştırdığı ve yapılan testlerde bugüne kadar kanser hücrelerinin yenilenmesi ve tedavisi konusunda çok iyi sonuçların elde edildiği duyuruldu. Üstelik kanser için en önemli sorunlardan bir tanesi kanserle mücadele konusunda kullanılan ilaçların sağlıklı hücreler üzerinde de büyük zarar vermesi olurken mevcut üç bileşen sayesinde sağlıklı hücrelerin korunarak herhangi bir zarar almadığı açıklandı. Yapılan çalışmalar 2. Uluslararası Katılımlı Deneysel Hematoloji Kongresi gibi pek çok farklı yerde de ödüle layık görüldü. Ayrıca pek çok farklı dergi tarafından yapılan çalışmalara yer verildi. Bu bakımdan Türkiye'de her ne kadar mevcut sosyal ve siyasi olaylar nedeniyle gündemde yer almayı başaramadılar.
Çalışmalar Ses Veriyor
Türkiye'de yapılan bu çalışmalar dünya genelinde büyük bir ses getirmese de ilaçlar için yapılacak yeni testler ve araştırmalar ile birlikte kanser tedavisinde stabil bir şekilde kullanılabilmesi amaçlanıyor.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine Kanser için son gelişmeler. Kanser ile ilgili son gelişmeler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini