Sayfalar

İzleyiciler

19 Aralık 2016 Pazartesi

Gelecekte bizi bekleyen enerji kaynakları neler?

10 yıl sonra 'Keşke şimdi doğsaydım' dedirtecek enerji kaynakları ortaya çıkacak.


Gelecekte bizi bekleyen enerji kaynakları neler
Kablosuz Enerji:2008 yılında piyasaya giren Ossia şirketi,kablosuz enerji aktarımı konusunda deneyler yaptı ve başarılı oldu.İlk kablosuz elektrik aktarımını bluetooth ve Wİ-Fİ kullanarak yapan şirket bu konuda gayet iyi sonuçlanan deneyleri ile dikkat
çekmişti.10 metreye kadar enerji aktarımı bu yolla yapılabiliyor.2019 yılına kadar daha verimli şekilde istenildiği türde ve boyutta enerji taşıma işlemi gerçekleştirilebilecek.
Batarya Yerine Kablo:Elektrik depolama özelliği bulunan kablo modelini geliştiren Central Florida Üniversitesi,2021 yılına kadar projeyi tamamlayacak ve bunu tekstil ürünlerinde kullanarak,giydiğiniz kazak ile telefonunuzu şarj edebileceksiniz.
Ateş Böceği İle Aydınlanma:Biyoışıldama ile enerjisinin neredeyse tamamını ışığa çeviren ateş böceklerinin genleri incelenecek ve 2025 yılında deneyler bittikten sonra projelendirilerek ağaçlara sıvı enjekte edilerek doğal aydınlatma yöntemleri kullanılabilecek.Şimdiki en iyi aydınlatma olan LED bile enerjiyi ateş böcekleri kadar ışığa çeviremiyor.
Ağaçtan Enerji:Maryland Üniversitesi,ağaç liflerini kalaylayıp sodyum içeren sıvının içerisine koyarak,yaptıkları prototip ile 400 şarj döngüsünü başarıyla gerçekleştirmişti.2022 yılında proje tamamen bitmiş olacak ve güneş panellerinin olduğu bir tesiste ağaç lifleri depolama amaçlı kullanılabilecek.
Güneş Boyası:Boya olarak da kullanılabilecek tipte güneş hücrelerini nano teknoloji ile evlerinizde 2023 yılında kullanarak evleri güneş hücreleri olmasa bile jeneratöre dönüştürebileceksiniz.
Tuz Bataryası:Tuzun eritilmesi ile ısının elektriğe dönüştürülmesi ve depolanması sağlanabilecek.Şimdiki bataryalara göre çok daha ucuz olacak tuz pillerini 2017 gibi yakın bir tarihte kullanabileceğiz.
Ay Işığından Enerji:2020 yılında ay ışığı ile bataryalarınızı şarj edebilecek veya bu enerjiyi kullanabileceksiniz.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini