Sayfalar

İzleyiciler

15 Aralık 2016 Perşembe

Dünya Beklenenden Daha Hızlı Soğuyor

Yeni oluşan orta okyanus sırtının kabuğunun kalınlığı iç sıcaklığa bağlı olarak değişirken yapılan araştırmalarda soğumanın beklenenden daha fazla olduğu belirtildi. İşte detaylar.


Dünya Beklenenden Daha Hızlı Soğuyor
Yeni oluşan okyanus kabuğu eski kabuğa göre daha incedir. Bu incelik Dünya mantosunun düşünüldüğünden daha hızlı soğuttuğunu ortaya çıkardı.
Araştırmalar Sürüyor!
Deniz tabanında oluşan yeni volkanik kabuğun kalınlığı, geçen 170 milyon yılda daha da inceldi. Araştırmacılar, Amerikalı Jeofizik Birliği'nin son toplantısında bu konuda detaylı olarak konuyu ele alırken önemli bilgiler de paylaşıldı. 13 Aralık bildirisinde,
alttaki mantonun düşünülenden iki kat daha hızlı soğutulduğunun tespit edildiği ve bu konuda ciddi sorunların yaşanabileceği belirtildi.
Dünyanın İç Sıcaklığında Dengeler Değişebilir!
Hızlı manto soğuması Dünya'nın iç sıcaklığını nasıl etkileyeceği konusunda yeniden araştırmaların yapılmasına neden oluyor.  Austin Üniversitesi Texas Üniversitesi jeofizik uzmanı Harm Van Avendonk tarafından yapılan değerlendirmelerde bu konuda önemli veriler paylaşılırken önemli bir değerlendirme de College Park'daki Maryland Üniversitesi'nden jeodinamikçi Laurent Montési’den geldi.
 Deniz tabanı kabuğunun kalınlığının ölçülmesinin sismik araştırmalara yapılabileceğini söyleyen Montesi bu durumun da tüm dünya genelinde mümkün olmadığını ve coğrafi şartların araştırma yapmaya müsait olmadığını belirtti.
Kıtaların Açıklaması Bu Olabilir!
Dünyanın yeniden hızlı bir şekilde soğuması ve alt tabakanın giderek incelmesi belli bir süre sonunda kopmaların ve ana karaların birbirinden ayrılmasa neden olabilir. Bu bakımdan kıtaların bugünkü durumunun ad şu anda yaşanan hareketliliklerden dolayı yaşanabileceği belirtiliyor. Bu bakımdan soğuma konusunda son dönemlerde özel bir ilgi gösterilirken bu araştırmalar coğrafi ve dünyanın geleceği için farklı sonuçlar yaratabileceği düşünülüyor.


Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini