Sayfalar

İzleyiciler

30 Ekim 2016 Pazar

Şu An Saat Kaç? Saatim Geri Alındı Mı?

Türkiye’de kış saati uygulamasına geçiş yapılmayacak. Bu nedenle bugün geri çekilmesi gereken saatler de geri çekilmeyecek.

Şu An Saat Kaç? Saatim Geri Alındı Mı?
Türkiye’de yıllardan beri hem yaz saati hem de kış saati uygulanırken, bu konuda değişikliğe gidildi. Kış saati uygulamasının iptal edilmesi ile birlikte artık saatlerin geri çekilmesi ya da ileri alınması gibi işlemlerin yapılmasına gerek kalmazken, bugün
itibari ile özelikle otomatik bir şekilde güncellenen saatler nedeniyle saat sorunu yaşandı.
Kış Saati Uygulaması İptal Oldu
Normal şartlarda 30 Ekim 2016 Pazar günü itibari ile saatlerin geri alınması gerekirken, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren karar ile birlikte bu durum iptal edildi. Her ne kadar tüm Avrupa ülkeleri saatlerini geri alarak yeni saat dilimine geçiş yaparken, Türkiye artık saati ile Avrupa’dan 1 saat önde gidecek. Asıl sorun ise otomatik bir şekilde saatlerin ayarlandığı bilgisayarlar, cep telefonları ve diğer elektronik cihazlar.
Saatler Nasıl Ayarlanacak?
Cihazlarınızdaki saat ayarlarını manuele getirerek 1 saat ileri alabilirsiniz. Ayrıca artık saatlerin geri çekilmesi ya da ileri alınması gibi bir durum olmayacağı için otomatik güncellemeleri de kapatabilirsiniz.
Peki, Şu Anda Saat Kaç?
Şu anda saatin kaç olduğunu ve saatinizin geri alınıp alınmadığını öğrenmek istiyorsanız, aşağıdaki saatten durumu kontrol edebilirsiniz. 


Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine Şu An Saat Kaç? Saatim Geri Alındı Mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini