Sayfalar

İzleyiciler

30 Ağustos 2016 Salı

Uzaylılar bizimle bağlantı mı kurmaya çalışıyor?

Uzaylılarla insanlığa mesaj mı yolluyor? Bilim dünyası bu soruyla çalkalanıyor... Geçen yıl Rusya'da bir teleskobun, 95 ışık yıldızı uzaklıktaki bir yıldızın yörüngesinden bir sinyal aldığı belirtiliyor.

Uzayın derinliklerindeki güneş benzeri bir yıldızdan gelen radyo sinyali, bilim dünyasını şaşkına çevirdi.

95 ışık yılı uzaklıktaki 'hd 164595' isimli yıldızdan gelen sinyal ilk kez Rusya'nın Karaçay-Çerkezya bölgesinde bulunan 'ratan-600' radyo teleskobuyla, 15 Mayıs 2015'te keşfedildi.

1 yıl sonra duyurulan keşif, uzay bilimcilerini oldukça heyecanlandırdı.

Dünya dışı akıllı yaşam araştırmalarını yürüten SETI adlı ekip, kuzey Kaliforniya ve Panama'da bulunan teleskopları aracılığıyla, uzayın derinliklerinden gelen sinyali takip altına aldı.

Haber, bilim dünyasını heyecanlandırdığı kadar hararetli bir tartışmaya da sürükledi.

Bir kısım bilim insanı, sinyali, takımyıldızında yaşayan uzaylıların göndermiş olabileceğini öne sürüyor.

Sinyalin arkasında, yıldızın çekim gücü ile sesi başka bir noktaya taşıyan "mikro-mercekleme" olarak bilinen uzay olayının olabileceğini savunanlar da var.

Sinyalin uzaylılara ait olduğuna inananlar,, bir başka konuyu da tartışıyor..

O da sinyalin kaynağının ne kadar gelişmiş olduğu. Yani sinyali gönderenlerin, üst seviyede teknolojik donanıma sahip olup olmadığını sinyalin özelliklerine bakarak anlamaya çalışıyorlar.

Radyo sinyalinin, önümüzdeki ay Meksika'da toplanacak olan uluslararası uzay kongresinde çetin tartışmalara neden olması bekleniyor.

http://www.ntv.com.tr/galeri/teknoloji/bilim-insanlarindan-ilginc-kesif-uzaylilar-bizimle-baglanti-mi-kurmaya-calisiyor,Umj4nEa4KUKXA3fcpOMCJA

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini