Sayfalar

İzleyiciler

3 Temmuz 2016 Pazar

Mars Toprağında Sebze Ve Meyve Üretildi

İki yıldan beri Mars’a yönelik yapılan araştırmalarda aynı zamanda çeşitli sebze ve meyve yetiştirme çalışmalarının da yapıldığı belirtildi.


Mars Toprağında Sebze Ve Meyve Üretildi
Son zamanlarda uzaya ve Mars’a yönelik çalışmaların hızlandığı görülürken iki yıldan beri Mars toprağında yiyecek yetiştirme çalışmalarının yapıldığı belirtildi.
Konu ile ilgili özel bir çalışma Hollanda’daki özel bir üniversitede gerçekleşirken
üniversitede ay ve Mars topraklarına benzer yapıdaki bir toprakta çeşitli sebzelerin yetiştirildiği ve bu sebzelerin yenilebilir olup olmayacağının kontrol edileceği açıklandı.
Yapılan üretimlerde bezelye, domates, turp, patates, yeşil fasulye ve havuç gibi pek çok sebze yetişirken şu anda bu sebzelerin tadım aşamasına geçilecek ve özellikle insan sağlığına zararlı olup olmayacağının tespit edileceği belirtildi.
Yenilebilir Mi?
Tadım için ilk belirlenen sebze turp olurken yapılacak araştırmalar turp ile başlayacak ve özellikle sebzelerde ağır metal olup olmadığı ve insan sağlığı açısından herhangi bir zararlarının bulunup bulunmadığı kontrol edilecek.
Yapılacak kontrollerin ardından çalışmalara devam edileceği de açıklandı. Geçtiğimiz Mart ayında yapılan açıklamalarda üretilen sebzelerin toplanmaya başladığı belirtilirken bugüne kadar sebzeler üzerinde yapılan çeşitli araştırmalarda herhangi olumsuz bir duruma rastlanmadı. Teste tabi tutulacak sebzelerin özellikle bu testleri geçmesi gelecek adına umut verebilir.
Konu ile ilgili yapılan tahminlerde özellikle sebzelerde bulunan ağır metallerin insan sağlığı açısından ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtilirken bu konuda elde edilen ilk izlenimlerde sebzelerin sağlık açısından çok iyi olduğu ve özellikle dünyada üretilen pek çok sebze ve meyveden çok daha iyi durumda bulunduğu belirtildi. Bu bakımdan yapılacak testlerin ardından sebze üretimi ile ilgili kesin kararın verilmesi beklenirken gelecek adına da yapılan bu üretimler büyük önem taşıyor.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini