Sayfalar

İzleyiciler

6 Haziran 2016 Pazartesi

Sosyal Medyadaki Beğeni Bağımlılığı Artıyor!

Amerika'da yapılan bir araştırma kişilerin sosyal medya olan bağımlılığını ortaya koyarken aynı zamanda kişilerin beğeni alması ile birlikte büyük bir zevk duyduğunu da ortaya çıkardı.


Sosyal Medyadaki Beğeni Bağımlılığı Artıyor!
Amerika'da yapılan bir araştırmada kişilerin sosyal medya kullanım alışkanlıkları ve bu alışkanlıklara bağlı olarak kişilerin yaşadığı duygular araştırıldı.
Beğeni İsteniyor!
Kişilerin özellikle yaptığı paylaşımların beğeni alması üzerine yoğun duygular yaşadığı
ve mutlu olduğu belirtilirken sosyal medyada beğeni alan bir kişinin çikolata yiyen kişiler ile benzer duyguları yaşadığını tespit edildiği belirtildi. Bu bakımdan çikolata yiyen bir kişi ile sosyal medyada beğeni alan kişinin yaşadığı keyifler oldukça yakın ve benzer.
Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda kişileri beğeni sayısının artmasıyla birlikte mutluluğun da arttığı belirtilirken sosyal medya üzerinden sağlanan bu mutluluğun oldukça tehlikeli sonuçlara yol açabileceği de belirtildi. Zira çikolata yemek kişilere fiziksel olarak bir katkı sağlayarak mutluluğu arttırırken sosyal medya üzerinden beğeni alan kişilerin mutlu olması bu konuda sanal bir mutluluğun yaşanmasına yol açıyor. Bu da kişilerin çok daha farklı davranışlara yönlendirilmesini sağlarken bu çoğu zaman oldukça olumsuz sonuçlara yol açabiliyor.
Konuyla ilgili yapılan araştırmaların ardından hazırlanan raporun sonunda kişilerin sosyal medya ve bilgisayar internet kullanımının sınırlandırılması ve bu konuda bilinçli bir şekilde kullanım sağlanması istenirken kullanıcılarda günden güne artan bir sosyal medya bağımlılığın olduğu da bir gerçek olarak belirtiliyor.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini