Sayfalar

İzleyiciler

3 Haziran 2016 Cuma

Google'ın Yapay Zekasından Özel Beste!

Google tarafından oluşturulan ve Magenta adı verilen özel yapay zeka ilk bestesini oluşturdu.


Google'ın Yapay Zekasından Özel Beste!
Google tarafından geçtiğimiz aylar içerisinde tanıtımı yapılan ve özellikle sanat öğrenimi ve sanat üzerine çeşitli projeler geliştirilmesi amaçlanan Magenta öğrendiği 4 nota ile özel bir beste yaptı. 90 saniyelik bir piyano melodisi oluşturan yapay zekanın bestesinde sadece öğrendiği 4 notayı kullanması da oldukça ilgi çekti.
Konuyla ilgili Google tarafından resmi bir açıklama yapılırken açıklamada yapay zeka
tarafından hazırlanan beste paylaşılırken aynı zamanda projenin hedefleri üzerine de detaylar yeniden aktarıldı. Google Magenta projesiyle uzun vadeli bir çalışma yapacağını söylerken sanat ürünlerinin merkezini olmasını istedikleri bu ürün oldukça önemseniyor. Magenta'ya önümüzdeki dönemlerde yeni enstrümanların ve sanatçıların da eklenebileceği belirtilirken geniş bir topluluğun kurulmasının amaçlandığı belirtildi.
Projenin açık kaynak olarak çalışabilmesi pek çok geliştiricinin de ilgisini çekerken ilk bestenin ardından Google'ın yapay zekası oldukça ilgi gördü. Bugüne kadar sadece Google tarafından proje hakkında detaylar paylaşılarak çalışmalar belirtilirken ilk defa projenin ürettiği bir beste paylaşıldı. Aşağıda sizler için hazırladığımız bu besteyi dinleyerek Google'ın yapay zekasının nasıl bir sanat zevkine sahip olduğunu görebilirsiniz.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini