Sayfalar

İzleyiciler

12 Haziran 2016 Pazar

Facebook'ta Milyonlar Tehdit Altında!

Facebook'ta yer alan bir açık kullanıcıların güvenliğini ciddi bir şekilde tespit ediyor.


Facebook'ta Milyonlar Tehdit Altında!
Facebook üzerinden yapılan güvenlik araştırmalarında sistemde çok önemli bir açığın bulunduğu tespit edildi. Açık doğrultusunda kötü niyetli kişilerin kullanıcıların tüm konuşma kayıtlarına erişim sağlaması ve ve bu konuşma kayıtları üzerinden istediği şekilde değişiklik yapabilmesine imkan sağlıyor.
Önlem Alınamıyor!
Yaşanan bu durum özellikle dolandırıcılık ya da resmi soruşturmalarda ciddi sorunlar
yaratabiliyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda kişilerin konuşma kayıtlarının değiştirilmesi olası bir soruşturma kapsamında yapılacak araştırma ile birlikte kişilerin suçlu olmasına neden olabilir. Konuşmaların istemeden şekilde değiştirilebilmesi ve bu konuda kişilerin herhangi bir değişikliği fark edememesi olası önlemlerin de alınmasını zorlaştırıyor.
Konuyla ilgili yapılan son açıklamada kullanıcılardan bü tür tehditlere karşı gerekli güvenlik önlemleri almalarını istenirken güvenlik firmaları tarafından yapılan araştırmalarda tehlike tüm boyutlarıyla gözler önüne serilmiş durumda.
Kullanıcıların tüm Facebook yönetiminin ele alınabileceğini ve böylece istenen değişikliklerin yapılabileceğini belirten uzmanlar bu konuda Facebook yönetiminin gerekli güvenliği sağlanması üzerinde hemfikir.
Her gün dünya genelinde milyonlarca kullanıcı girişine sahip Facebook'ta böyle bir açığın oluşması ciddi tehlike yaşatıyor. Facebook yönetimi tarafından henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken gündeme gelen bu haberlerden dolayı kullanıcıların oldukça tedirgin olduğunu ortada.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini