Sayfalar

İzleyiciler

7 Mayıs 2016 Cumartesi

Türkiye’de Akıllı Durak Projesini Başladı

Türkiye'de şehirler içerisinde akıllı sistemler uygulanmaya başlanırken bunun bir örneği akıllı durak projesiyle başlatıldı.


Türkiye’de Akıllı Durak Projesini Başladı
Güneş panelleri üzerinden enerji alarak kişilere hizmet vermeyi başarabilen akıllı durak ilk olarak Yıldız Teknik Üniversitesi'nin önünde yer alan durakta hizmet vermeye
başladı. İETT tarafından üretilen ve oldukça ilgi gören akıllı durak kullanıcıların kolay bir şekilde yolculuk yapmasına imkan sağlıyor.
Memnuniyetin artması, ulaşımda vatandaşların daha çok toplu taşımayı tercih etmesi amacıyla oluşturulan ve başarılı bir şekilde çalıştırılan sistem oldukça ilginç özelliklere sahip durumda. Şu an için sadece Yıldız Teknik Üniversitesi durağında hizmet verecek olan akıllı durak sisteminde LCD paneller üzerinden kişilerin yolculuk ve otobüsler hakkında bilgi alması sağlanıyor.
Biletmatik cihazı olan sistem bu sayede bakiye konusundaki tüm sorunları da ortadan kaldırılırken bas konuş ünitesi ve ücretsiz bir şekilde internet kullanımı da sağlıyor. LCD panellerde yer alan bilgilerde beklenilen otobüsün nerede olduğu ve kaç dakika sonra durağa geleceği kolay bir şekilde görülebiliyor. Bu açıdan özellikle kötü hava şartlarında saatler boyunca otobüs beklemeye gerek kalmadan kullanıcılar otobüsler ile ilgili tüm detayları öğrenme şansını elde edebilecek.
Akıllı duraklarda üstelik engelli vatandaşlar da unutulmamış durumda. Akıllı durakta yer alan şarj noktası sayesinde engelli vatandaşlar otobüs beklerken aynı zamanda akülü arabalarını şarj etme imkanı da bulacak.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini