Sayfalar

İzleyiciler

14 Nisan 2016 Perşembe

Yıldızlar Arası Yolculuk Başlayacak Mı?

Öngörüleri ile büyük ilgi gören evrenbilimci ve fizik profesörü Stephen Hawking özel bir projeye destek verdi. Proje, yıldızlar arası yolculuğu kapsıyor.


Yıldızlar Arası Yolculuk Başlayacak Mı?
Stephen Hawking tarafından yapılan yeni destek ile birlikte dünya gündemine gelen yıldızlar arası yolculuk için çalışmalar başlatıldı. Başka bir yıldız sistemine uzay aracı ile yolculuk yapılmasını amaçlayan projede, 100 milyon dolarlık bir bütçe oluşturulurken, Stephen Hawking’in de destek vermesi hem konuyla ilgili dikkatlerin
çekilmesini sağladı hem de maddi açıdan projeye destek sağlandı. Daha önce de Facebook kurucusu Mark Zuckerberg tarafından maddi olarak desteklenen projede çalışmalar sürerken, Stephen Hawking verdiği destek sonrasında özel açıklamalarda da bulundu.
BBC'ye açıklama yapan Stephen Hawking, yıldızlar arasında yolculuk konusunda uzun zamandan beri beklentilerin olduğunu ve bu proje ile birlikte kısa aşurede bu tür yolculukların gerçekleşebileceğini söyledi. İnsanlığın hayatta kalabilmesinin tek yolunu yıldızlara açılmak ve farklı yaşam alanlarının keşfedilmesi olduğunu söyleyen Stephen Hawking, bu bakımdan bu tip projelerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Yapılan yeni çalışmaları le birlikte çok daha fazla bilginin elde edilebileceğini ve bu çalışmaların yolculuk konusunda işleri kolaylaştıracağını söyleyen Stephen Hawking, bu konuda önümüzdeki 20 yılı işaret etti.
En yakın yıldız sisteminin 40 trilyon gibi uzak bir mesafede olması, çalışmaları zorlaştırırken, bugünün teknolojisi ile yıldız sistemine erişmek için 30 bin yıllık bir süre gerekiyor.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini