Sayfalar

İzleyiciler

7 Nisan 2016 Perşembe

Türkiye’de Üniversite Tercihleri Google’dan Olacak!

Bugün yapılan basın toplantısında üniversite tercihlerinde "Google Üniversite Seçimim" adlı uygulama üzerinden işlemlerin yapılacağı bildirildi.


Türkiye’de Üniversite Tercihleri Google’dan Olacak!
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Google yetkilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, Google tarafından faaliyete geçirilen Google For Education projesi için iş
birliğine gidildiği açıklanırken, bu iş birliği ile birlikte bundan sonraki süreç içerisinde tercih dönemlerde kişilerin Google Üniversite Seçimim üzerinden yardım alabileceği belirtildi. İki kurum arasında iş birliği konusunda protokol imzalanırken, dünya devi Google, Türkiye2deki eğitim dünyasına da bu işbirliği ile dâhil olmuş oldu.
Ankara'da düzenlenen toplantıda Nabi Avcı eğitimde teknolojinin kullanılması ve fayda sağlanması için çalışmalarını sürdüreceklerini söylerken, bir önceki proje Fatih projesinin de ne kadar başarılı olduğunun görüldüğünü belirtti.
Pilot Çalışma Olacak!
Toplantıda konuşma yapan Avcı, Google iş birliği ile eğitim ve öğrenimde yeni bir dönem açılacağını ve pilot çalışmalar ile birlikte bu konuda yeni sistemin gözlenebileceğini söyledi. Sadece seçim konusunda değil, öğrencilerin gitmek istediği üniversiteler için çeşitli tanıtımların da yapılacağı ve tek bir kaynak üzerinden tüm ihtiyaçların giderilecek olması bu konuda öğrenciler için de kolaylık sağlayacak.
Google'dan Türkiye'ye Özel Hizmet!
Toplantıda konuşma yapan Google Türkiye Pazarlama Müdürü Özgür Kirazcı ise Google tarafından faaliyete geçirilen bu projenin sadece Türkiye'ye özel olarak yapıldığını belirtti. Google tarafından öğrencilerin en iyi tercihi yapabilmesi için farklı özelliklerin bir araya getirildiğini söyleyen Kirazcı, bu uygulama ile tercihlerin çok daha doğru bir şekilde yapılacağını söyledi.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini