Sayfalar

İzleyiciler

9 Nisan 2016 Cumartesi

Sürücüsüz Kamyon Filosu Turu Tamamladı!

Sürücüsüz kamyonlar ile yapılan testler başarılı bir şekilde tamamlandı. Filo olarak yola çıkarılan sürücüsüz kamyonlar, 6 araçlık konvoy halinde Avrupa’yı dolaştı.


Sürücüsüz Kamyon Filosu Turu Tamamladı!
Henüz satışa sunulmayan sürücüsüz otomobillerin ardından yeni testler, sürücüsüz kamyonlar için yapılmaya başlandı. Daha güvenli bir sürüş özelliği bulunan ve ara
vermeye gerek kalmadan iki nokta arasında kesintisiz bir şekilde yolculuk yapılmasını sağlayan sürücüsüz kamyonlar, özellikle yük taşımacılığında büyük bir kolaylık sağlayacak. Özel bir yapay zekası bulunan ve sensörlerin ile yollarda kolay bir şekilde gidebilen sürücüsüz kamyonlar, Avrupa yolculuğunu sorunsuz bir şekilde tamamladı.
Test aşamasında olan proje için daha pek çok t estin yapılması beklenirken, sistemine güvenliği olduğuna karar verilene kadar yollara sadece test amaçlı çıkacağı açıklandı.
2016 European Truck Platooning Challenge etkinliği kapsamında yapılan bu testlerde, altı araçtan oluşan filo, uluslar arası yollara çıkarken, kamyonlar pek çok ülkeyi gezerek,  6 Nisan tarihinde Hollanda'da Rotterdam’da test sürüşünü tamamladı. 
3 farklı ülkeyi dolaşan filo, birbirlerini takip ederken, aradaki mesafe de sürekli kontrol altında tutuldu. Bilgisayarla aracılığı ile hız, mesafe gibi tüm detayların dikkatli bir şekilde takip edildiği araçlarda, güvenlik açısından herhangi bir sorun yaşanmadı. Ani fren gerektiren durumlarda dahi sürücülerden daha hızlı bir şekilde aracın durdurulduğu görülürken, testten alınan veriler gelecek adına da umut verdi.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini