Sayfalar

İzleyiciler

29 Nisan 2016 Cuma

Canan Karatay "Bunu yapın, hastanenin yolunu unutun!"


Canan Karatay: "Çayın içine tereyağı koyun!"

Canan Karatay'dan yine akılları karıştıracak bir öneri geldi. Küçükçekmece Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bir etkinlikte konuşan Canan Karatay 'Çayın içine şeker yerine tereyağı' konulmasını önerdi. İşte Canan Karatay'ın o sözleri..



Canan Karatay: "Çayın içine tereyağı koyun!"Canan karatay açıklamalarıyla yine gündeme düştü. Küçükçekmece Belediyesi tarafından vatandaşların aşırı kilolarından kurtulmalarını sağlamak ve sağlıklı yaşam alanı oluşturmak adına
oluşturduğu bir dizi etkinlik programına Prof. Dr. Canan Karatay katıldı. Öğle saatlerinde başlayan etkinliklerin ilkinde Küçükçekmece Belediye Başkanı Yardımcısı Besim Müftüoğlu ve Canan Karatay Hobi bahçelerini gezerek çocuklarla birlikte domates ve biber fidesi dikti.
Fide dikimi sırasında Prof. Dr. Canan Karatay çocuklara ve ailelerine tavsiyelerde bulundu. 
Hobi Bahçelerini ziyareti sırasında açıklama yapan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, “Vatandaşlarımızın genel kültürel değerlerini artırmak amacıyla bu programları tertipliyoruz. Sağlık, siyaset, günlük problemleri gibi konuların çözümünü üretmek, çeşitli uzman kişileri çağırıp görüşlerimizi halkımıza ifade etmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız uzman kişilere sorular sorup öğrenmek istediklerini alıyorlar. bugün olduğu gibi vatandaşlar sağlık konusunda öğrenmek istediklerini öğreniyorlar. Amacımız Küçükçekmece’de ki insan kalitesini artırmak” dedi. 

"Bunu yapın, hastanenin yolunu unutun!"
Hobi Bahçelerini gezerek çocuklara ve ailelerine tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, doğal yağların önemli bir besin kaynakları arasında olduğuna değindi.
Yaptığı açıklamada tereyağının önemli bir besin kaynağı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karatay, “Doğal tereyağı, köy tereyağı tüketebilirler. Ben bir kardiyolog olarak kitabımda tereyağı nasıl yapılacak onu anlatıyorum. Çünkü, tereyağı kalbimizin iyi çalışması için önemlidir ve vücudumuzun iyi en önemli besinlerinden biridir. Damarlarımızın tıkanmaması içinde tereyağı önemlidir. Tereyağını köy yumurtasına kırıp yiyebilirsiniz, yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Hatta Orta Asya’da yaşayan kişiler çaylarına tereyağı koyarlar" diye konuştu.

Canan Karatay

  • İsim
    Canan
  • Soyad
    Karatay
  • Mesleği
    Doktor
  • Doğum Tarihi
    : 1943
  • Uyruğu
    Türkiye
BİYOGRAFİSİ
 Türk cerrah, İstanbul Bilim Üniversitesi eski rektörü ve İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalları öğretim üyesi, kalp ve iç hastalıkları uzmanı
 
Lise eğitimini 1961 yılında Üsküdar Amerikan Lisesi'nde tamamlayan Karatay, 1967 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamladı. 1972-1974 yılları arasında kazandığı İngiliz hükümeti bursu ile Liverpool Regional Cardiac Center'da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimine başladı. 1974-1976 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde baş asistan olarak çalıştı. Karatay, görevini Grup Florence Nightingale Hastanesi'nde sürdürmektedir. Karatay Efendigil Türkiye'de ilk kez uyluk artar damarı yoluyla koroner anjiografi yapan cerrahtır. Yayınladığı Karatay Diyeti kitabıyla çok konuşulmuştur.


Canan Karatay biyografisi

Canan Karatay kimdir?

Canan Karatay 1943 tarihinde doğmuş olup Doktor olarak görev yapmaktadır.

Canan Karatay kaç yaşındadır?

Canan Karatay 1943 tarihinde doğmuş olup 73 yaşındadır.

Canan Karatay ne iş yapar?

Canan Karatay Doktor olarak görev yapmaktadır.

Canan Karatay nerelidir?

Canan Karatay Türkiye vatandaşıdır.


Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini