Sayfalar

İzleyiciler

19 Mart 2016 Cumartesi

Whatsapp’ Konuşmaları Şifrelenecek!

Apple ve FBI arasında yaşanan güvenlik krizinin ardından pek çok firma da güvenlik konusunda yeni önlemler almaya başladı.


Whatsapp’ta Konuşmalar Şifrelenecek!
Güvenlik konusunda dünya genelinde kriz yaşanırken bu konuda Apple ve FBI’ın anlaşamaması pek çok firmayı da harekete geçirmiş durumda. Bu konuda ilk adım
WhatsApp'tan gelirken WhatsApp tarafından yapılan resmi açıklamada yapılacak sesli görüşmelerinin şifreleneceği ve kişilerin güvenliğini sağlanacağı açıklandı.
Teknoloji dünyasının son dönemlerde gündeminde yer alan güvenlik konusunda FBI gibi servislerin duruma el atması ve Apple gibi markalardan bilgilerin ele alınması konusunda yardım istemesi kullanıcıların bilgi güvenliği noktasında ciddi endişeler de yaratırken bugün WhatsApp tarafından alınan karar gündem yarattı.
FBI tarafından Apple’ın ardından WhatsApp ile ilgili çalışma yapılacağı iddiaları gündemde yer alırken WhatsApp bu konuda önlem almak amacıyla elini çabuk tuttu ve çalışmalarına başladı. Yapılacak görüşmelerde özel bir şifreleme sistemi kullanmak hazırlığında olan Whatsapp böylece görüşmelerinin kayıt altına alınmış olsa dahi herhangi bir şekilde içeriğine ulaşılmasını önleyecek.
Uygulamanın mevcut halinde yapılan mesajlaşmalarda özel bir şifreleme sistemi kullanıldığı için kullanıcıların şu an için herhangi bir şekilde bilgi alması mümkün değilken aynı sistemin konuşmalarda da uygulanacağı ve görüşmelerin de şifreleneceği açıklandı.  Konu ile ilgili yapılan resmi açıklamada herhangi bir tarihi verilmezken önümüzdeki günlerde bu konuda ilk adımların atılması ve güvenlik konusunda çıtanın bir üst seviyeye daha çıkartılması bekleniyor. 


Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini