Sayfalar

İzleyiciler

22 Mart 2016 Salı

Okullarda kodlama dersleri


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni bir açıklama ile birlikte okullarda artık öğrencilere kodlama dersleri verileceği belirtildi.


Kodlama Okullarda Öğretilecek
Milli Eğitim Bakanlığı okullarda verilen eğitimdeki müfredatta bir takım değişikliklere gitmeye hazırlanıyor. Konu ile yapılan açıklamalarda öğrencilere artık okullarda
müfredat kapsamında kodlama dersinin verileceği belirtilirken bu ders sayesinde öğrenciler yeni bir iş alanına da sahip olmuş olacak.
Kodlama ile birlikte Türkiye'nin teknoloji ve gelişmelere ayak uydurması sağlanırken pek çok projenin de Türkiye'de yapılması sağlanacak. Kodlama internet ve teknoloji dünyası için oldukça önemli bir yere sahip olurken okullarda öğretilecek olan kodlama dersi sayesinde öğrenciler bu alanla ilgili daha fazla bilgiye sahip olabilecek ve istedikleri takdirde ise kendilerini bu alanda yetiştirebilecek.
Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda beşinci ve altıncı sınıflarda zorunlu olarak okutulacağı belirtilen kodlama dersinin yedinci ve sekizinci sınıflarda seçmeli olarak yer alacağı söylendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çalışmaları yapılan ve son hali verilmesi beklenen kodlama dersinin önümüzdeki yıldan itibaren okullarda yer alması bekleniyor.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan bu karar sonrasında okullardaki kodlama eğitimini verecek öğretmen açığı da ortaya çıkarken yeni yapılacak alımlar ile birlikte bu alanda yetkili kişilerin de okullarda istihdam edilmesi bekleniyor.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini