Sayfalar

İzleyiciler

30 Mart 2016 Çarşamba

Mobil ödeme ihtiyacının ortaya çıkışı ve gelecekteki rolü

Takas sisteminden, mobil ödeme sistemlerine

Önce takas, sonra para ve kredi kartları, şimdi ise mobil ödeme. İşte mobil ödeme ihtiyacının ortaya çıkışı ve gelecekteki tartışılmaz rolü.

E-ticaretin gelişmesiyle birlikte kredi kartı kullanımı da hızlı bir şekilde arttı. 2014’te dünyadaki e-ticaret hacmi 2.1 trilyon dolar olarak belirlenirken, bu hacim 4 sene içerisinde iki kattan da fazla artarak 5 trilyon dolara ulaştı.

İnsanların, e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmaları bazı sorunları da beraberinde getirmişti. E-ticaret sitelerinin sayısının hızla artması, kredi kartı mağdurlarının da çoğalmasına neden olmuş, bu durum internetten alışveriş hususunda kafalarda bazı soru işaretleri yaratmıştı.
Kullanıcıların Beklediği Yenilik; Mobil Ödeme
Bankalar kredi kartı ile internet üzerinden yapılan alışverişleri daha güvenli hale getirmek için çeşitli arayüzler geliştirmiş ve dolandırıcıların önüne geçmeyi başarmıştı. Fakat bu durum yine de kullanıcıların kafasında oluşan soru işaretlerini silmeye yetmedi.
Ardından kullanıcılar bambaşka bir sistemle tanıştı. Mobil ödeme. Mobil ödeme, sunduğu güvenlik tedbirleriyle, kısa süre içerisinde geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başardı.
Girdiği pazarlarda hızlı bir şekilde gelişme gösteren mobil ödemenin en büyük yardımcısı ise, günden güne gelişen akıllı telefon sektörü oldu.
Akıllı Telefonlarla Paralel Bir Gelişim
Akıllı telefonların parmak izi okuyucu ve iris tarayıcısı gibi güvenlik önlemlerine sahip olması, mobil ödemelerin daha da güvenli hale gelmesinde öncülük etti.
Akıllı telefonların ve giyilebilir teknolojinin hızla yaygınlaşması, mobil ödemelerin de önünü açtı. Mobil ödeme sistemleri 2014 ve sonrasında pazar hacmini hızla büyüterek, global anlamda da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
Mobil ödeme sistemlerinin hızla yaygınlaşması, konu ile ilgili uzmanları aynı fikir üzerinde birleştirdi. Gelecek mobil ödemede!
Evet, eğer akıllı telefonların, giyilebilir teknolojinin hüküm sürdüğü bir gelecek hayal ediyorsak, mobil ödemeyi de bu geleceğe dahil etmemiz en doğru hamle olacaktır.
Hayatımız Mobil Ödeme ile Kolaylaşıyor
Çünkü mobil ödemenin yaygınlaşması, insanların yanlarında ekstra kart ya da para taşımasının önüne geçeceği gibi, zamandan da tasarruf yapmasını sağlayacaktır.
Günümüzde, mobil ödeme birçok alanda kabul gören bir sistemdir. Örneğin, evden çıktığınızda, taksi için yanınıza para almadığınızı fark ettiğinizde geri dönmek yerine akıllı telefonunuzdan  BiTaksi uygulaması ile taksinizi çağırabilir, BKM Express mobil ödeme sistemiyle basit bir şekilde ödemenizi gerçekleştirerek gündelik işlerinize devam edebilirsiniz.


on haSberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini