Sayfalar

İzleyiciler

22 Mart 2016 Salı

Geçici Dövme şeklinde kan şekerini ölçebilen mikro iğne

Güney Kore’de geçici dövme şeklinde kan şekerini ölçebilen, hatta gerekli tedaviyi mikro iğneleriyle uygulayabilen bir teknoloji geliştirildi.


Dövme ile Kan Şekeri Ölçtüler
Bu transparan bant, termal görüntüleme ürünleri ve gece görüşü için de kullanılan grafenden yapılmış ve altın ile süslenmiş olup, amacı sadece geçici
dövmelerdeki gibi şıklık değil.
Kan şekeri değerlerini ölçebilen ve şeker hastalığı ilaçlarını uygulayabilen bu teknolojinin prototipiSeoul National Üniversitesi’ndeki Dae-Hyeong Kim ve araştırmacı ekibi tarafından tasarlandı.
16-03/22/grafen-bant.jpg
Aynı dövme gibi uygulanan grafen bant, üzerindeki sensörleri sayesinde, derinize yapıştıktan sonra, terinizdeki ısı değerlerini ve pH/kimyasalbileşenlerini ölçebiliyor, durumunuza göre ilaca ihtiyacınız olup olmadığını söylüyor.
Değerleri bir akıllı telefon uygulamasına gönderen ürünün içindeki mikro iğneler ile birlikte, vücudunuza doğru değerde ilaç enjekte ediliyor.

Gelecekte insanların hayatını kurtarabilecek bir teknoloji olma potansiyelini taşıyan bu bant, şu anda o kadar da stabil değil. Hala yetişkin bir insanın ihtiyacı olan metformini iletemediğinden, ekibin ürünü ve iğneleri büyütmeden buna bir çözüm bulmaları gerekiyor.



Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini