Sayfalar

İzleyiciler

6 Mart 2016 Pazar

Fiber kabloların uzunluğu şaşırtıcı

1 Nisan itibariyle 4.5G'ye geçeceğiz ve fiber kabloların uzunluğu 270 bin kilometreye ulaştı.


Fiber kabloların uzunluğu hayret verici
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Pazar Verilerine göre, Türkiye’de 13 Kasım 2015 itibarıyla bildirim kapsamında yetkilendirilen 171 ve kullanım hakkı kapsamında yetkilendirilen 9 altyapı işletmecisi bulunuyor.
BTK tarafından mobil işletmeciler, yetki belgesi aldıkları tarihinden itibaren yoğun bir
şekilde 4,5G altyapısının kurulumuna yönelik çalışmalara başladı. 1 Nisan'dan itibaren 4,5G hizmeti, özellikle şehir merkezlerinde ve nüfusun yoğun olarak yaşadığı yerlerde olmak üzere bir çok noktada alabilecek ve hızlı bir şekilde bu hizmet yayılacak. 4,5G hizmetlerinin sağlıklı verilebilmesi için gerekli fiber yatırımları işletmeciler tarafından yapılmaya devam ediyor.
İşletmecilerin toplam fiber uzunluğu 270 bin kilometreye ulaştı. Böylece Türkiye'nin fiber uzunluğu, 40 bin 75 kilometre olan dünyanın çevresini yaklaşık 7 kez dolaşmış oldu. 


Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini