Sayfalar

İzleyiciler

6 Mart 2016 Pazar

En Uzak Galaksi Keşfedildi - ShiftDelete.Net En Uzak Galaksi Keşfedildi

Astronomlar, Hubble Uzay Teleskobu yardımıyla çok önemli bir bilgiye ulaştılar. Elde edilen bilgiler, bilinen en uzak galaksi bulgularına aitti. Detaylar haberimizde.


En Uzak Galaksi Keşfedildi
1990 yılında Edwin Hubble anısına HUT’un en büyük teleskoplarından biri
olan Hubble Uzay Teleskobu, uzay bilimi adına dönem noktası niteliğinde bilgileri elde etti.
Dünyadan 559 kilometre uzaklıktaki alçak yörüngeli teleskop, 13.4 milyar ışık yılı uzaklıktaki bir gezegeni görüntüledi.
Bilinen en uzak gezegen sıfatına sahip olan gezegen, aynı zamanda bilinen en yaşlı gezegen olarak da tarihe geçti.
Evrenin doğumundan 400 milyon yıl sonra oluştuğu saptanan gezegene, NASA tarafından GN-z11 adı verildi.
Uzay Teleskop Bilim Enstitüsü’nden Gabriel Brammer, Hubble tarafından elde edilen bulguların son derece önemli olduğunu, bu sayede evrenin oluşumuna en yakın zamanda meydana gelen galaksileri bulma konusunda önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.
24 Nisan 1990 tarihinde fırlatılan Hubble Uzay Teleskobu, uzay bilimi adına pek çok önemli bilgilerin elde edilmesine katkıda bulunmuş, astronomin tanıtımı adına kritik bir konuma sahip olmuştur.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini