Sayfalar

İzleyiciler

18 Şubat 2016 Perşembe

Twitter DM video paylaşım ve GIF desteğini kullanıma sundu

Twitter DM video paylaşım ve GIF desteğini kullanıma sunduSon zamanlarda kullanıcı sayısında yatay bir seyre giren Twitter, kullanıcı ilgisini tekrar artırmak adına çeşitli yöntemleri deniyor, yeni özellikleri hayata geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde zaman akışında belirli bir algoritmaya göre, daha popüler tweet’leri kronolojik sıradan bağımsız olarak ön plana çıkarmaya başlayan Twitter, şimdi de multimedya alanında iki büyük yenilikle özellikle Google ve Facebook’un iletişim servisleriyle rekabet etmeyi amaçlıyor.

Bundan böyle Twitter kullanıcıları Direkt Mesajlar içinden video çekimi ve paylaşımında bulunabilecekler. Twitter’ın Android ve iOS uygulamalarında önümüzdeki günlerde sunulacak bu işlev sayesinde bir Twitter kullanıcısı ile direkt mesajlaşırken mobil cihazın kamerasına erişiip çekim yapmak ve bunu hızlı şekilde karşı tarafa iletmek mümkün olacak. 

Twitter DM videoları web sitesinde de görüntülenebiliyor 
Twitter.com web sitesi üzerinden direkt mesajlaşma özelliğini kullananlar da mesajları içine videolar ekleyebilecekler, ancak web sitesi üzerinden video çekimi yapıp bunu paylaşmaları mümkün olmayacak. 
Twitter DM video özelliği sayesinde sosyal ağ Facebook Messenger, WhatsApp Messenger, Google Hangouts gibi popüler anında mesajlaşma servislerine bir alternatif oluşturmayı hedefliyor. 
Twitter tweet penceresine GIF butonu ekledi 
Bir başka yenilik de GIF animasyonlarla ilgili. Yaklaşık iki yıl önce GIF animasyonları tweet’ler içinde göstermeyi desteklemeye başlayan Twitter, şimdi GIF’leri tweetlere veya direkt mesajlara yeni mesaj ekranından ayrılmadan kolaylıkla ekleme imkanı sağlıyor. 

Giphy ve Riffsy gibi GIF animasyon odaklı servislerle işbirliği yapan Twitter, yeni tweet veya mesaj penceresinde fotoğraf ve anket düğmelerinin yanına GIF düğmesi de ekliyor. Buna tıklayan kullanıcılar tweetleriyle birlikte paylaşabilecekleri en mükemmel GIF animasyonu söz konusu servislerden arayıp kullanabilecek. 
Bu arada karar veremeyenler için popüler kategoriler altında çeşitli GIF seçenekleri ön plana çıkarılıyor. 
Twitter 2015 yılında platform üzerinden 100 milyonun üzerinde GIF animasyon paylaşıldığını açıkladı. Bu nedenle Twitter’ın böyle bir buton ekleyip animasyon paylaşımını kolaylaştırması gayet normal ve doğal bir davranış gibi görünüyor. 
Twitter GIF butonu önümüzdeki birkaç hafta içinde iOS, Android uygulamaları ve twitter.com web sitesinde kullanıma sunulacak. 
Twitter yeni duyurduğu bu iki özellikle kısa vadede kullanıcıların servisi daha fazla şekilde kullanmasını sağlayamayabilir. Ancak bunlar sayesinde sosyal ağın Facebook ve Google gibi rakiplere karşı daha fazla rekabet zemini kazanacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini