Sayfalar

İzleyiciler

26 Şubat 2016 Cuma

Google'dan Namaz kılan robot

Şimdiye kadar en çok ismi duyulan Asimo gibi bir çok robot dünyanın her yerinde çok büyük ilgi ile karşılandı.


Google'dan Namaz kılan robot
Google Sponsorlu Boston Dynamics bir kaç yıldır yaptıkları çalışmalarda gelişimlerini en üst düzeye çıkartmakta oldukça azimli oldugunu kanıtladı.
Boston Dynamics şirketi Atlas isimli robotun son tanıtımınıda yaptı. Atlasın bir önceki
versiyonu büyük hayal kırıklığı yaşatmıştı Boston Dynamics şirketine yarışmalarda yüz üstü düşen robot her seferinde vinçle kaldırılmak zorunda kaldı ve bu şirketi zor durumda bıraktı .
Atlas robotun son versiyonunun tanıtım videosunda robot bir çalışan tarafından itiliyor ve robot kendi başına düştüğü yerden kalkarak şirketin azmini birkez daha kanıtlamış oluyor.
Atlas robot soğuk ve buzlu yollarda biz insanlardan farklı olarak dengesini sürekli koruyabiliyor ve şartlar ne olursa olsun yoluna devam edebiliyor. Ayrıca atlas robot hareket halinde istenmeyen bişeyle karşılaştığı zaman çok iyi fren yapabiliyor. adımlarını yanındaki kişiye göre ayarlayabiliyor.
Atlas robot sadece namaz kılmıyor ama seçde konumunda yere düştüğünde ayağa kalkabiliyor.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini