Sayfalar

İzleyiciler

24 Aralık 2015 Perşembe

Türkiye'de Çocuklara Sosyal Medya Yasağı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, TBMM’de yaptığı özel görüşmede belirli yaşın altındaki çocuklar için sosyal medya kullanımının yasaklanacağını açıkladı.

Türkiye'de Çocuklara Sosyal Medya Yasağı!
Hepimizin bildiği üzere çağımızda küçük çocuklar teknolojiyle çok erken yaşlarda tanışmaya başlıyor. Bu durumun küçük çocuklar açısından zararını önlemek amacıyla sosyal medya platformlarına kısıtlama getirilmesi çalışması yapılıyor.

:: Facebook'ta canlı yayın nasıl yapılır?

Milliyet'in haberine göre; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na meclisteki özel sohbetinde Avrupa Parlamentosu’nda 16 yaşından küçük çocuklar için Facebook, Youtube ve Twitter kullanım yasağı getiren bir düzenlemenin yapıldığı hatırlatıldı. Bunun üzerine Ramazanoğlukendilerinin de böyle bir çalışma yürüttüğünü söyledi. 
15-12/24/cocuklara-sosyal-medya-yasagi.png
Bu düzenleme ile belli yaş altındaki çocuklar Facebook, Twitter ve Youtubegibi sosyal medya sitelerine yalnızca velilerinin izniyle erişebilecek. Yasanın yürürlüğe girmesi dahilinde ad soyad gibi kişisel verileri içerensosyal medya siteleri, bloglar, hatta arama motorları için bile söz konusu karar geçerli olacak.
Bunun yanında RamazanoğluBilgi Teknolojileri ve İletişim Başkanlığı’nın tüm bakanlıkların katılımıyla gerçekleşen bir çalışma başlattığını ve getirilecek olan yaş sınırı hakkında henüz kesin karara varılmadığını da sözlerine ekledi.

Engeller kırılıyor

Sema Ramazanoğlu, ailenin tutumunun bu konuda etkin rol oynadığını belirtti. Öncelikle ailelerin eğitilmesi gerektiğini belirten Ramazanoğlu, ne kadar engelleyici sistemler ve filtreler de üretseniz çocukların onları aştığını söyledi.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini