Sayfalar

İzleyiciler

29 Aralık 2015 Salı

Görme engelliler için 'akıllı eldiven' ürettiler


Görme engelliler için akıllı eldiven ürettiler

Görme engelliler için 'akıllı eldiven' üretimi yaptıkları bir kez daha bildirildi.
Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Erhan Akan, görme engellilerin el ve parmak hareketlerini, sensörler ve bilgisayar yardımıyla yazıya dökebilen "akıllı eldiven" geliştirdi.
 
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Erhan Akan'ın "Akıllı Eldiven" adlı tez projesi kapsamında geliştirdiği eldiven, görme engellilerin ellerini bir klavye gibi kullanarak yazı yazmasına olanak sağlıyor.
 
Eldiven işaret diline göre kodlanmış harfleri kolaylıkla yazıya döküyor
 
Eldivenin her bir parmağı üzerine monte edilen sensörler sayesinde, el ve parmak hareketleri ana bilgisayara aktarılan görme engelli, el ve parmak hareketlerini okuyan özel bir yazılım ile işaret diline göre kodlanmış harfleri kolaylıkla yazıya dökebiliyor.
 
Akan, yaptığı açıklamada söz konusu eldiveni, görme engellilerin bilgisayar ya da telefona harf girmek için rahatlıkla kullanabileceğini söyledi.
 
Projenin yaklaşık bir yılda tamamlandığını belirten Akan, "Eldivenin üzerindeki sensör kıvrılınca üzerindeki gerilim değişiyor. Bu gerilim algılanarak anlamlı sembol haline dönüşüyor. Bunun için bir mikro işlemci kullandık. Yaptığımız projeyle öncelikle görme engelliler, kelimeleri rahatlıkla yazıya dökebilecek" diye konuştu.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini