Sayfalar

İzleyiciler

8 Kasım 2015 Pazar

Devasa bir yırtıcı kuşun kalıntıları bulundu


Devasa bir yırtıcı kuşun kalıntıları bulundu

ABD'nin Güney Dakota eyaletinde "Cehennem Deresi" olarak bilinen Hell Creek bölgesinde devasa bir yırtıcı kuşa ait kalıntılar bulundu.



Kansas Üniversitesinden Robert DePalma liderliğindeki araştırma ekibi tarafından yapılan açıklamada, yırtıcı kuşun şimdiye kadar bulunan örneklerin en büyüğü olduğu ifade edildi.
Araştırmacılar, "Dakotaraptor" adı verilen dev yaratığın, dinozorların altın çağı olarak bilinen Tebeşir Dönemi'nin sonunda yaşamış, etçil bir dinozor türü olan
Velociraptor kadar çevik ve yırtıcı olduğunu belirttiler.
Palm Beach Doğa Tarihi Müzesi Omurgalı Paleontolojisi Bölümü Yöneticisi DePalma, "Tebeşir Dönemi'nde yaşamış bu yırtıcının, hem narin yapılı hem de en hızlı dinozorlardan biri kabul edilen Velociraptor kadar kıvrak olduğuna inanıyoruz" açıklamasında bulundu.
DePalma, bulunan kalıntıların Dakotaraptor'un yaklaşık 5 metre uzunluğunda olduğunu ve ön ayaklarında uzun tüyler bulunduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi.
Kansas Üniversitesinden Paleontolojist David Burnham da "Bu yeni yırtıcı dinozor, aynı zamanda, o dönemde yaşamış daha küçük terepotlarla büyük tiranozorlar arasındaki vücut büyüklüğü boşluğunu dolduruyor" dedi.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini