Sayfalar

İzleyiciler

12 Şubat 2014 Çarşamba

En zengin fosil yatakları Kanada'da


Dünyanın en zengin hayvan fosili yataklarının Kanada'da olduğu belirlendi.

Kanada,hayvan,fosil,tarih,bilim,jeolojistKanada'nın Britisih Colombia ve Batı Calgary bölgelerindeki hayvan fosili yataklarının, dünyanın diğer bölgelerinden daha zengin olduğu açıklandı.

Nature Communications isimli bilimsel dergide bugün yayımlanan makaleye göre, Kanada'nın Britisih Colombia ve Batı Calgary bölgelerindeki hayvan fosili yatakları, dünyanın diğer bölgelerindekilerin toplamından daha zengin örneklere sahip.
Marbel Kanyonu'ndaki Kootenay Milli Parkı ve Yoho Milli Parkı arasındaki 40 kilometrelik alanın dünyadaki en önemli fosil yatağı olduğunu ortaya çıkaran Kanadalı, Amerikan ve İsveçli bilimadamlarının ortak çalışması, 505 milyon yıllık örneklere
ulaşılmasını da sağladı. Bilim ekibinde yer alan Ontario Kraliyet Müzesi bilimadamlarından Jean-Bernard Caron, "Yoho Milli Parkı'nda çoğu yeni olan birçok hayvan fosiline ulaştık. Burada, dünyanın tahmininden daha fazla türe ve örneklere ulaşacağımızı ümit ediyoruz" dedi.
Ekibin Amerikalı üyelerinden Güney Californiya Pomona Koleji bilimadamlarından jeolojist Robert Gaines de "bu bölgenin, hayvan fosilleri konusunda ana bölge olduğunu düşünüyorum. Burada ulaştığımız her yeni örnek, beni çılgın rüyalara sürüklüyor. Dünyada, 15 günde 50 değişik fosile ulaştığımız başka bir bölge yok" diye konuştu.
UNESCO tarafından 1980 yılında Dünya Kültür Mirası listesine de alınan bölgeden elde edilen örnekler, dünyanın en zengin fosil örneklerinin bulunduğu Ontario Kraliyet Müzesi'nde sergileniyor.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini