Sayfalar

İzleyiciler

11 Kasım 2011 Cuma

YALOVA POLİSİ HAREKETE GEÇTİ

Deniz otobüsü kaçırıldı

İzmit - Gölcük arası sefer yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait "Kartepe" isimli deniz otobüsü, 4 mürettebat ve 17 yolcusuyla kaçırıldı. Kaçırma eyleminin, PKK'ye bağlı HPG'nin şehirlerdeki ilk eylemi olduğu belirtiliyor.
Gölcük seferi yapan Kartepe isimli deniz otobüsü saat 17.45 sıralarında kaçırıldı. Deniz otobüsünü kaçıran dört kişinin, PKK-HPG mensubu olduğunu söylediği ve amacının medyada yer almak olduğunu açıkladığı iddia ediliyor.

Sahil güvenlik botları, şu sıralarda İstanbul Ambarlı açıklarında olan deniz otobüsünü abluka altına almış durumda.
Telefonla Habertürk yayınına katılan deniz otobüsü kaptanı Cumhur Tunver, deniz otobüsünün HPG tarafından kaçırıldığını ve patlayıcı olduğunu söyledi.

''Kaçırılan deniz otobüsünde 4 mürettebat ile 17 yolcu var''
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, ''Kaçırılan deniz otobüsünde 4 mürettebat ile 17 yolcu var'' dedi.
Büyükakın, yaptığı açıklamada, saat 17.40'ta Gölcük'e gitmek üzere İzmit'ten hareket eden ''Kartepe'' adlı deniz otobüsünün kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından kaçırıldığını söyledi.
Deniz otobüsünün şu anda İstanbul sınırlarında olduğunu dile getiren Büyükakın, ''Kaçırılan deniz otobüsünde 4 mürettebat ile 17 yolcu var. Şu anda tehlike arz edecek bir durum yok. Geminin nereye gittiği de belli değil'' diye konuştu.
Bu arada, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Erzurum gezisini iptal ederek Ankara'ya döneceği bildirildi.

20 polis denize açıldı
İzmit-Gölcük seferini yapan yolcu vapurunun kaçırılmasıyla ilgili olarak, Yalova sahilinde hazır bekletilen Emniyete ait bir hız teknesi ile zodyak bot, 19.45 sularında, 20 dolayında polisle denize açıldı.
Tedbirler kapsamında, Yalova Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü önünde motorları çalışır vaziyette bekletilen Polis 1 adlı hız teknesi ve Polis 2 adlı zodyak bot, Terörle Mücadele Şubesine mensup 20 dolayında polisle yola çıktı.

Kocaeli Valisi'nden ilk açıklama
Kocaeli Valisi Ercan Topaca, yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde İzmit-Gölçük seferini yapan yolcu vapurunda kaptanın bulunduğu bölüme giren bir kişinin kaptanı rehin aldığını söyledi. Vapurun kontrolünü ele geçiren kişinin İzmit Körfezi'nde vapuru dolaştırdığını dile getiren Topaca, ''Vapuru kaçıranların bir kişi olduğu net değil. Sadece kaptanın yanında bir kişi var. Güvenlik güçlerimiz olayla ilgili inceleme başlattı. Mürettebatla birlikte vapurda 20 kişi var'' dedi.

Yalova Valisi: Vapur yönünü bize çevirirse her türlü hazırlık içindeyiz
Yalova Valisi Esengül Civelek, İzmit-Gölcük seferini yapan yolcu vapurunun kaçırılmasıyla ilgili olarak, Yalova'da her türlü tedbirin alındığını bildirdi.
Civelek, yaptığı açıklamada, ''Deniz polisi ile İDO ile her türlü tedbiri alıyoruz. Vapur yönünü bize çevirirse her türlü hazırlık içindeyiz'' dedi.
Tedbirler kapsamında, Yalova Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü önünde, Emniyete ait bir hız teknesi ile bir zodyak bot hazır bekletiliyor.
Deniz Limanı Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, motorları çalışır vaziyetteki 2 teknenin önünde hazır vaziyette bekletiliyor.

İDO seferleri iptal
Kaçırılma haberi üzerine İstanbul ile Yalova arasında sefer yapan İDO'ya ait deniz otobüsü ve feribot seferleri iptal edildi.
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini