Sayfalar

İzleyiciler

19 Ocak 2011 Çarşamba

Hrant'ın vurulduğu yerde

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dink ölümünün 4'üncü yılında ailesi ve arkadaşları tarafından anılacak




Öldürülen Gazeteciler

Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 4’üncü yılında ailesi ve arkadaşları tarafından anılacak. “Hrant’ın arkadaşları” tarafından organize edilen anma toplantısına “vicdan için, hukuk için, adalet için, Hrant için” herkes davet edildi.

Dink, 19 Ocak 2007 tarihinde saat 15.00 sıralarında, genel yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesinin Şişli Halaskârgazi Caddesi üzerindeki binası önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. “Hrant’ın Arkadaşları” her yıl olduğu gibi bu yıl da gazetecinin öldürüldüğü yer ve saatte toplanarak, cinayetin aydınlatılmasını isteyecekler.
TGC: Endişe duyuyoruz

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada Dink’in ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı korkusuzca karşı çıktığı için öldürüldüğüne dikkat çekilerek “Cinayetin arkasındaki azmettirici odaklar açığa çıkarılamadı. Tıpkı daha önceki gazeteci cinayetlerinde olduğu gibi gerçeğin üstünün örtülmesinden ve davanın zamanaşımına uğratılmasından endişeliyiz” denildi.


Dink’in öldürülmesinin ardından yapılan soruşturma sonucu, Erhan Tuncel, Yasin Hayal ve Ogün Samast’ın da aralarında bulunduğu 18 sanık hakkında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Hrant Dink cinayetini azmettirdikleri iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Dava sürecinde dosyanın asıl faillerinden Ogün Samast’ın, dosyasının yaşı nedeniyle ana dosyadan ayrılarak çocuk mahkemesine gönderilmesi kararlaştırıldı. Dava 7 Şubat 2011 tarihine ertelendi.

1 yorum:

  1. Dört yıl önce bugünü ve ardından gelen günü çok net hatırlıyorum. 20 Ocak günü katili Ogün Samast yakalanırken Samsun otogarındaydım. Aradan 4 yıl geçti. Bu dört yıl içinde defalarca Ogün samast'ı televizyonlarda izledim. Ama aklımda kalan otogardaki karmaşa içinde, o şaşkın, bir o kadar da donuk yüzü oldu. Hrant dink'in cenazesinde karısı Rakel dink'in konuşmasında dediği gibi: "Yaşı kaç olursa olsun, 17 veya 27 olsun, katil kim olursa olsun, bir zamanlar bebek olduğunu da biliyorum. Bir bebekten bir katil yaratmayı sorgulamadan hiçbir şey yapılamaz kardeşlerim"... O akşamki karmaşayı, kargaşayı blogumda anlattım. Dilekler acıları unutturmaz ama böylesi olayların artık yaşanmaması dileğiyle...http://wwwilknuryamak.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini